Artikel top billede

"Jeg er egentlig godt tilfreds med, at det er TDC, der har købt Onfone, fordi det kan tage noget af dampen ud af markedet," siger Telia-direktør Søren Abildgaard.

Telia-direktør glæder sig over TDC's Onfone-køb

TDC's køb af Onfone kan blive en fordel, mener Telia-boss Søren Abildgaard.

Telia og Telenor er nødt til at gøre noget.
 
Fusionere, trække sig ud, skære ned eller etablere et fælles netværk.
 
Det var onsdag meldingen fra aktieanalytiker Poul Ernst Jessen fra Danske Markets, da TDC købte lavprisselskabet Onfone.
 
Men Telias danske topchef, Søren Abildgaard, ser anderledes på det.
 
"Jeg er egentlig godt tilfreds med, at det er TDC, der har købt Onfone, fordi det kan tage noget af dampen ud af markedet," siger han. 

Telia er et af de selskaber, som priskrigen har ramt hårdest.
 
"Onfone var jo netop begyndt på SOHO-markedet (små virksomheder, red.), og i dag sidder TDC på 50 procent af det marked, og jeg tvivler på, at TDC vil tillade, at Onfone går ind og underbyder prisniveauet," fortæller Søren Abildgaard.
 
Han mener ikke, at TDC's køb af Onfone nu skal få Telia til at foretage sig noget drastisk.
 
"Onfone-salget påvirker ikke Telia. Det påvirker selvfølgelig TDC og Telenor, fordi TDC får en masse kunder ind i sit netværk, mens Telenor mister en masse i sit netværk. Men det påvirker ikke vores indkomst," siger Telia-direktøren.
 
Lavprisselskabet Onfone havde lejet sig ind i Telenors netværk. Her genererede de 170.000 Onfone-kunder trafik i Telenors netværk, og dermed mister det norsk-ejede teleselskab en del omsætning, nu daTDC overtager Onfones kunder.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere