Artikel top billede

Telenor-topchef Jon Erik Haug erkender, at TDC's køb af Onfone har en negativ økonomisk effekt.

Telenor tager kampen op: Vi forventede Onfone-exit

Onfones exit fra Telenors mobilnet kom som ventet, lyder det fra selskabets topchef, som er klar til kamp med selskabets fighter-brands.

TDC køber lavprisselskabet Onfone for cirka 300 millioner kroner.
 
Samtidig flytter op mod 170.000 Onfone-mobilabonnenter fra Telenors til TDC's mobilnet. Dermed mister Telenor den omsætning, som de mange Onfone-kunder genererer i Telenor-mobilnettet.
 
Aktieanalytiker Poul Ernst Jessen fra Danske Bank ser det som en dybt alvorlig udvikling for Telenor, men teleselskabets administrerende direktør i Danmark, Jon Erik Haug, forsøger at mane til ro.
 
"Det vil få en økonomisk effekt på vores forretning i 2011, men vi har hele tiden forventet, at Onfone ville forlade vores forretning, og den effekt er indregnet i vores finansielle udsigter for 2011. Det vil kort sagt ikke påvirke driften af vores kerneforretning," udtaler Telenor-direktøren i en pressemeddelse.
 
"At Onfone flytter får ingen indflydelse på vores strategi på det danske marked eller på den service, vi leverer til vores kunder," lyder det videre. 
 
Telenor oplagt køber
Analytikere har hele tiden set Telenor som den mest oplagte køber, fordi selskabet i så fald kunne bevare de mange Onfone-kunder i sit eget net. Men selskabet har ikke været villigt til at betale prisen.
 
"I forhold til vores langsigtede strategi på det danske marked har vi ikke ønsket at konsolidere os med et opkøb af endnu et lavprisselskab i den aktuelle situation," siger Telenor-direktøren. 
 
Han mener i stedet, at selskabet er dækket ind med sine andre lavpris-varemærker.
 
"I lavprismarkedet er vi rigtig godt dækket ind til at tage kampen op med vores fighter-brands CBB, BiBoB og Nano," lyder det fra Jon Erik Haug.
 
Computerworld har forsøgt at få en kommentar fra Jon Erik Haug, men han ønsker ikke at udtale sig yderligere på nuværende tidspunkt.

Læs mere:
TDC køber Onfone for en formue
 
Onfone-investor: Det var en rigtig god forretning

TDC tæsker Telia og Telenor med Onfone-køb

TDC-topchef overrasket over Onfone-køb




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere