Artikel top billede

Her er din guide til jura-junglen i skyen

Cloud computing lover massive besparelser i en fleksibel infrastruktur, men har du styr på reglerne, når du skal svinge sparekniven i skyerne?

Læs også:
Sådan får Danmark sit helt store sky-gennembrud

Amazon: Beklager, men jeres data er væk for evigt

Odense Kommune rendte for nyligt ind i en byge af juridiske problemstillinger og persondata-spørgsmål, efter kommunen forsøgte sig med at bruge Google Docs i kommuneskolerne.

Den slags juridiske udfordringer og usikkerhed om gældende lovgivning i skyen anser IT- og Telestyrelsen som en af de største showstoppere for offentlige og private virksomheder, når de ønsker at høste alle fordelene ved at bruge cloud computing.

Derfor udsender styrelsen i morgen, tirsdag den 17. maj, klokken 10 rapporten "Cloud computing og de juridiske rammer" på styrelsens hjemmeside, så interesserede kan navigere rundt i det hav af regler og love, man skal være opmærksom på, inden man sætter kursen mod de forjættede skyer.
 
Opbygget i tre dele
Rapporten "Cloud computing og de juridiske rammer" er opbygget i tre dele.
 
Den første del beskriver Persondatalovens krav og regler, man skal være opmærksom på, når man ønsker en cloudløsning, hvor der behandles personoplysninger.
 
Del to omhandler øvrig relevant lovgivning, når it-systemer og storage skal cloudificeres.
 
Tredje del af rapporten fra IT- og Telestyrelsen giver en oversigt over de kontraktuelle forhold, som man skal være opmærksom på, inden man skriver under på en kontrakt om cloud computing.
 
Klar til lovændring
Videnskabsminister Charlotte Sahl-Madsen (K) understreger, at med rapporten om cloud computings lovgivningsmæssige rammer og kontraktuelle forhold har man bedre mulighed for at udnytte skyens muligheder.
 
Hun siger samtidig, at hun er klar til at ændre lovgivningen, hvis det giver mening og er muligt.
 
"Regeringen har nedsat en arbejdsgruppe, der arbejder videre med de juridiske rammer. Og hvis det viser sig, at der er nogle af disse regler, som ikke længere giver mening ud fra et teknisk synspunkt, så vil jeg være villig til at se på, om de skal laves om," lyder det fra videnskabsministeren i forbindelse med det juridiske overblik, der kan hentes gratis på IT- og Telestyrelsens hjemmeside tirsdag den 17. maj.

Læs også:
Sådan får Danmark sit helt store sky-gennembrud

Amazon: Beklager, men jeres data er væk for evigt




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere