Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

Foto: Torben Klint (Foto: Torben Klint)

Kåring: Her er vinderen af Fremtidens IT-leder 2011

29-årige Amit Luthra er blevet kåret som Fremtidens IT-leder 2011. Se begrundelsen og hvad Amit Luthra kan her.

Fremtidens IT-leder 2011 hedder Amit Luthra.

I skarp konkurrence med 15 andre kandidater blev det 29-årige Amit Luthra, der mandag aften løb med titlen Fremtidens IT-leder og det medfølgende stipendium til DTU's eMBA - Master in Management of Technology (MMT) til en værdi af 250.000 kroner.

Det skete i DTU's lokaler i Lyngby, hvor de nominerede til prisen var samlet til overrækkelsen.

Amit Lutra har en master of science in engineering fra DTU og en HD fra blandt andet CBS.

Som 21-årig stifede han Amit Luthra Co, der blandt andet leverede webudvikling og it-brugerguides til en lang række virksomheder.

Som 23-årig fungerede han som assisterende underviser på DTU.

SAP-specialist

Amit Luthra har specialiseret sig i SAP-løsninger og har gennem en årrække arbejdet som konsulent, blandt andet hos Novo Nordisk og hos NNIT, hvor han har haft ansvar for leverancer i millionklassen.

Hos NNIT var han samtidig en nøgleressource i opbygningen af et offshore-partnerskab mellem NNIT og indiske Satayam Computer Services.

Amit Luthra er på nuværende tidspunkt ansat hos 4C Management Consulting, hvor et af ansvarsområderne er opbygning af nye forretningsområder.
 
"Juryen har lagt vægt på kandidaternes kendskab til væsentlige teknologier, teknologiske platforme, processer og deres forretningsmæssige potentiale.

Vi har set på, om kandidaternes præstationer og ambitioner afspejler, at man kan sætte it-ledelse ind i en global kontekst. Vi har set på om kandidaten udviser et drive, identificerer forretningsmuligheder - nuværende som fremtidige - og om kandidaten kan lede et udviklingsforløb," sagde Line Ørskov, chefredaktør på Computerworld og jurymedlem, som begrundelse for valget af Amit Luthra.

Med i årets jury sad også professor Søren Salomo, DTU Business, CIO Michael Moesgaard, Dong Energy, HR og kommunikationsdirektør Karin Skjødt Hindkjær, KMD, corporate vice president Brit Kannegaard Johannessen, NNIT, team leader Søren Møller Rasmussen, NNIT, Mads Christoffersen MMT program director og Andreas Graae, vinder af Fremtidens it-leder 2010.
 
Drevet det vidt
"I en alder af blot 29 år har Amit Luthra allerede demonstreret et markant drive. Amits karriereforløb består af konkrete resultater og et solidt globalt udsyn. Han besidder iværksættergenet og lægger ikke skjul på, at ambitionen er at starte en ny forretning op, der kombinerer hans SAP-ekspertise med hans erfaringer inden for offshore.

Han har demonstreret, at han kan bygge en ny forretning med afsæt i it. Og de erfaringer, han har gjort sig inden for forretningsudvikling i et globalt perspektiv, betyder, at han er den helt rigtige til at modtage prisen som Fremtidens IT-leder 2011," lød begrundelsen fra en enig jury.

Det er andet år, at Computerworld sammen med DTU uddeler prisen.

Du kan læse mere om Fremtidens IT-leder her.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere