Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

Denne kode-fejl skabte koks i DNA-register

En simpel programmeringsfejl kan i værste fald have haft fatale følger for politiets opklaringsarbejde. Læs om fejlen her.

Læs også

Efter programmeringsfejl: Politi-søgninger skal gå om

Her er it-firmaet bag DNA-brøler.

To parenteser. 

De to små tegn udgår fejlen i programmeringskoden i politiets DNA-database, som i værste fald har betydet, at mulige forbrydere af blandt andet personfarlig kriminalitet begået helt tilbage fra 2006, måske fortsat er på fri fod.

Nu er fejlen rettet, og politiet er igang med at tjekke de spor, som ikke er blevet vist ved søgninger igennem årene.

Det drejer sig om 1.000 hits.

Det kan du læse mere om her.

Derfor gik det galt

Politiet forklarer i en afgørelse om aktindsigt, hvad der egentlig gik galt.

DNA-registeret består af en person-del og en spor-del, der skal matches.

Kønsbestemmelsen angives som "X" for kvinde og "X,Y" for mand.

Såfremt der er tale om en såkaldt blandet spor-profil, hvor der er DNA fra mere end en person, angives spor-profilen for eksempel: "X,(Y)".

Det sker for en spor-profil bestående af mest kvindeligt DNA iblandet mandligt DNA.

"Det har vist sig, at DNA-registeret af EDB-leverandøren var programmet således, at det fejlagtigt skelnede mellem kønsbestemmelser angivet med og uden parenteser," skriver politiet.

Systemfejlen har bevirket, at en række hitforslag ikke er blevet rapporteret, og således ikke er blevet efterforsket, konstaterer politiet.

Politiets udlægning

Computerworld er blevet nægtet aktindsigt i den kommunikation, som politiet og leverandøren af systemet har haft omkring fejlen.

Afvisningen er sket med den begrundelse, at de pågældende mails vil røbe så meget om DNA-registeret og politiets efterforskningsmuligheder på området, at det potentielt vil kunne hindre opklaring af sager, ifølge politiet.

Derfor bygger ovenstående oplysninger på politiets egen beskrivelse af fejlen og udlægning af sagen i selve afgørelsen om anmodningen om aktindsigt. 

Læs også

Efter programmeringsfejl: Politi-søgninger skal gå om

Her er it-firmaet bag DNA-brøler.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere