Artikel top billede

Byggefirma: Her er vores smarte håndværker-telefoner

Dansk entreprenør-firma fortæller, hvordan eksklusive smartphones kan bruges på en beskidt byggeplads.

Hos Entreprenør-firmaet Østergaard i Vejle knokler de ansatte ofte rundt i mudder.

Men med sig i lommen har de det seneste år haft sig en dyr smartphone fra enten HTC eller en iPhone fra Apple.

Telefonerne bliver brugt til foto-registrering, når de ansatte laver tunneller til blandt andet spildevandsledninger og fjernvarmerør.

Til det formål bruger virksomheden app'en FotoDok, der er udviklet af det aalborgensiske software-firma Logimatic.

"Vi bruger app'en til at registrere det, hvis vi eksempelvis finder en forhindring i arbejdet. Det kan være, hvis vi støder på en stor sten eller en eksisterende rørledning, der betyder, at vi ikke kan arbejde videre," siger Magnus Brodersen, der er projektleder hos Østergaard.

Når det sker, tager de ansatte smartphonen frem og bruger app'en til at lave en kort rapport til bygherren om episoden.

Rapporten består af et billede af problemet og en tekst, der kort beskriver, hvad de er stødt på.

App'en udstyrer selv rapporten med yderligere informationer, som eksempelvis tid og sted. Ud fra GPS-koordinator kan app'en fastsætte den præcise adresse med både vej og husnummer.

Rapporten kan herefter sendes til bygherren med det samme.

Sparrer masser af tid

Tidligere tog medarbejderne et billede af problemet med et digitalkamera, og sendte en mail med billedet til bygherren, når de kom tilbage på kontoret.

"Med en smartphonen kan det gøres på mindre end 10 minutter, og det letter vores arbejdsbyrde betydeligt. Derudover virker det også mere professionelt over for bygherren, når vi sender sådan en rapport," siger Magnus Brodersen.

Ud over fotodokumentations-app'en bruger de ansatte hos Østergaard også en app, der virker som decibelmåler.

Den bruger de blandt andet til afgøre, om de ansatte skal bruge høreværn, eller om der bliver støjet for meget i forhold til naboerne.

Magnus Brodersen fortæller, at virksomheden i starten havde sine bekymringer om, det ville være for ressourcekrævende at tage smartphones i brug.

"Det er jo klart, at det kan være sin sag at få smidt sådan en smartphone i hånden og skal lære at bruge den. Men vi er virkeligt overrasket over, hvor gnidningsløst det har været at få folk til at bruge telefonerne," siger han.

Østergaard har omkring 130 ansatte, men Magnus Brodersen mener, at det har været så problemfrit, at der heller ikke bør være noget til hinder for, at selv helt små håndværksmestre kan bruge smartphones på samme måde. 

Beskyttelse er vigtigt

Før Østergaard gik over til de nye smartphones fra HTC og Apple, brugte de en klassisk håndværkermobil fra Nokia.

Med modsat håndværkermobilerne, der ofte er solidt pakket ind i gummi, er smartphones væsentligt mere sårbare og som regel mere oplagte til kontorbrug.

"Derfor sørger vi også for at pakke telefonerne ind i et godt cover, og så har vi dem til at ligge i brystlommen," siger han.

App'en FotoDok findes både til iPhone, Android-telefoner og mobiler med Nokias styresystem Symbian.

Er du interesseret i andre smarte app's til håndværkere, bør du også læse: Her har du fem geniale håndværker-apps 




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning: Skab enestående kundeoplevelser med viden og data i centrum

Data står i centrum, når du skal styrke kundeoplevelsen – eller det burde det i hvert fald gøre. På denne konference vil du møde eksperter indenfor CX og komme i dybden med, hvordan du sætter data, transparens og viden til at arbejde for dig i din Customer Experience-strategi.

07. maj 2024 | Læs mere


Kunstig Intelligens (AI) Masterclass - fra futuristisk idé til uundværlig ressource

Velkommen til en Masterclass om kunstig Intelligens (AI) og den transformative kraft, som kan tage din organisation og karriere til næste niveau. AI er gået fra at være en futuristisk idé til at blive en uundværlig ressource for virksomheder over hele verden og har allerede sat sit præg på den måde, som vi arbejder på, træffer beslutninger og kommunikerer med vores kunder.

07. maj 2024 | Læs mere


Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere