Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

De vigtigste it-job i Danmark: Bestyrelsesformanden

It-Danmark 2011: Licensrådgiveren er bankuddannet og interesserer sig ikke for it. Frank Mortensen er også bestyrelsesformand og giver gerne gode råd om komplicerede forhold, der går lige i bundlinjen.

"Jeg er faktisk heller ikke særlig kyndig inden for it. Min hovedinteresse har altid været rådgivning og det med at hjælpe kunderne."

Sådan siger Frank Mortensen, administrerende direktør og bestyrelsesformand for A Gain, der rådgiver om licensforhold.

Frank Mortensen er bankuddannet og kom ind i it-branchen, da han i 1995 forlod Sydbank til fordel for et job hos BFC Data.

"Jeg var gået lidt død i bankverdenen og havde set et opslag, der handlede om at bruge sin bankerfaring til noget andet," siger han.

Forståeligt for ikke-it-kyndige

"Når jeg selv ikke er verdens dybeste på it, så har det altid fulgt mig at oversætte noget kompliceret til noget simpelt af forretningmæssig betydning og forståeligt for ikke it-kyndige," lyder det.

Som bestyrelsesformand er det vigtigt at kunne trække sig ud af den daglige drift og hæve sig op til det strategiske niveau.

"I hvilken retning skal virksomheden bevæge sig de kommende år, og hvilke vigtige milepæle skal der nås på vejen?"

Det kan være svært, når man også er direktør, så enten holder Frank sig derhjemme og arbejder, når han er bestyrelsesformand, eller også mødes han med bestyrelsesmedlemmerne et sted ude i byen.

Fra BFC over WM-data til Atea

"Og lige pludselig stod jeg i spidsen, da vi skulle skille produktforretningen ud af WM-data til det, som blev til Atea," erindrer Frank.

Den udskillelse gik "supergodt". Atea blev større end Topnordic, og Ementor var også en større forretning, da Atea så dagens lys, men blev senere overhalet.

Hvorfor så vælge at sige farvel, når man står i spidsen for en forretning med en årlig omsætning på 1,3 milliarder kroner, hvor det går "supergodt", og antallet af ansatte er fordoblet fra 80 til 160?

"Det her med at dyrke rådgivningen er svært i en virksomhed som Atea med måske 30 forskellige forretningsområder. På det tidspunkt gik tendensen mod, at den slags rådgivning, som jeg gerne ville levere, blev varetaget af specielle huse som ProActive, Netcompany og den slags," siger Frank Mortensen.

"Det kunne også handle om, at rådgiveren besøger kunden, går ind i hans system og finder ud af: ‘hvad bruger I, og - ikke mindst - hvad bruger I ikke?', og så se at få den software afinstalleret, som ikke er i brug. På den konto kan der hurtigt spares rigtig mange penge," siger Frank Mortensen.

Se alle Computerworlds artikler i serien om Danmarks vigtigste it-job her.

Sådan håndterer man en dobbeltrolle

Se alle Computerworlds artikler i serien om Danmarks vigtigste it-job her.

"WM-datas produktforretning kørte med et årligt underskud på 17 millioner kroner, da jeg overtog den og omsatte for 22 millioner kroner med overskud, da jeg forlod selskabet, så jeg havde dokumenteret, at jeg kunne, og det gav troen på, at det nok skulle gå - at jeg godt turde springe fra det sikre," siger Frank Mortensen.

I februar 2005 blev A Gain stiftet, og i andet kvartal 2006 gav selskabet overskud og har gjort det lige siden.

At være både administrerende direktør og bestyrelsesformand er en ekstra udfordring, som Frank Mortensen håndterer ved at være meget bevidst om, hvilken kasket han har på:

"Hvis ikke jeg gør det, bliver jeg på kort sigt fanget med konstant fokus på den næste kunde, den næste produktlancering og så videre og når aldrig til det strategiske, som handler om, hvor vi er om tre år, og hvad der skal ske i de næste tre år, for at vi når målet."

Den store milepæl

Efter at A Gain begyndte at tjene penge, var den næste store milepæl, da selskabet blev Microsoft-partner første gang.

"Det er klart cool at blive dygtigere end de andre i markedet," siger Frank Mortensen, som mest af alt møder sin gamle arbejdsgiver, Atea, når der er kamp om kunderne derude i virkeligheden.

I december 2007 rundede A Gain 100 millioner kroner i årlig omsætning, og "det var fedt" og også noget af en milepæl for licensrådgiveren.

25 ud af i alt 35 medarbejdere i virksomheden er i øvrigt kvinder - blandt andet fordi kvinder, med deres udprægede logiske og rationelle tankesæt, er gode til komplicerede licensaftaler.

Se alle Computerworlds artikler i serien om Danmarks vigtigste it-job her.




IT-JOB

Cognizant Technology Solutions Denmark ApS

Senior Test Engineer

Politiets Efterretningstjeneste

Digital workplace- /klientspecialister til PET

Danske Commodities A/S

Senior software developer
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere