Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

Photoshop er møgdyrt - her er det billige alternativ

Vil du ikke betale boksen for Photoshop, kan du måske nøjes med de her fede programmer.

Adobe Photoshop er toppen af poppen, når der skal redigeres grafik og billeder.

Problemet er bare, at Adobes kreative programmer er usandsynligt dyre. 

Ønsker du den nyeste version af Photoshop, må du af med intet mindre end 6.300 kroner for den danske udgave.

Og ønsker du hele Adobes Creative Suite-pakke, der ud over Photoshop blandt andet indeholder layoutprogrammet Indesign og grafikprogrammet Illustrator, må du af med omkring 16.000 kroner.

Men har du ikke behov for de helt professionelle funktioner, findes der heldigvis billige alternativer, så du slipper for at tømme firmakontoen eller lade dig friste af ulovlig pirateri.

Photoshop er 35 gange dyrere 

I Apples Mac App Store finder du programmet Pixelmator, der blot koster 179 kroner.

Adobe Photoshop er altså 35 gange dyrere, men det er næppe 35 gange bedre, hvis du ikke er grafiker eller stiller über-høje krav til dine programmer.

Der er ingen tvivl om, at programmet er mindre komplekst end Photoshop, men for alle os, der ikke er professionelle brugere, taler det til programmets fordel.

Har du eksempelvis brug for at redigere lidt billeder og lidt grafik til din hjemmeside, virker Pixelmator som et perfekt valg. Og for mange af brugerne i denne kategori er den fulde version af Photoshop uden tvivl over-kill.

Fyldt med lækkerhed

Når du åbner Pixelmator, vil du især bide mærke i to ting.

Det første er programmets lækkerhed. Brugerfladen er så vel-designet, at det er en fryd at arbejde med, og derudover vil du som tidligere Photoshop-bruger også bemærke, at programmet er betydeligt mere tjept end det tunge og avancerede Photoshop.

Desuden får du mange af de funktioner, som du kender fra Photoshop. Du kan blandt andet arbejde med flere lag, klone og bruge forskellige slags filtre.

Alternativer til Windows-brugeren

Desværre findes Pixelmator kun til Mac. Men er du Windows-bruger, kan du forsøge dig med de to gratis Windows-programmer Photoscape og GIMP.

Du får ganske vist ikke den samme lækre og glitrede indpakning, som du får med Pixelmator. Men til gengæld får du en lang række avancerede funktioner uden at skulle betale en øre for det. 

Foretrækker du at blive i Adobe-verdenen, men ønsker du en mere simpel og betydeligt billigere løsning, kan du også forsøge dig med den neddroslede udgave af Photoshop, der hedder Photoshop Elements og kan købes til en pris fra 469 kroner.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere