Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Naboens WiFi-signaler er ikke farlige

Strålingen er for lille til at være skadelig, siger norske forskere.

Strålingen fra trådløse netværk er et tilbagevendende debatemne. Er den farlig? Ja eller nej?

Den seneste norske forskning besvarer spørgsmålet med et: nej.

Det er den norske telestyrelse og den norske pendant til instituttet for strålebeskyttelse, der har gennemført en større undersøgelse.

Resultatene viser, at trådløse netværk, mobilt bredbånd, trådløse telefoner og radiosignaler udsender stråling, der kun er en tusindedel af grænseværdien for, hvad der kan være skadeligt for mennesker.

"Det er første gang, at vi har registreret alle de typer stråling, som man kan udsættes for samtidigt, når man befinder sig på en café i Trondheim eller på fortorvet i Kristiansand. Konklusionen er, at omfanget næsten ikke er målbart. Men kan stort set se bort fra strålingen," siger direktør Willy Jensen i den norske telestyrelse, Post- og teletilsynet (PT) til NRK.

Den kraftigste værdi, der blev målt, var 0,41 watt per kvadratmeter, hvilket er én hundrededel af den anbefalede grænseværdi.

Der er lavet målinger 56 steder i seks norske byer. I private hjem, på gader, i skoler og i børnehaver. Både indendørs og udendørs.
 

Anbefaler stadig håndfri

På trods af den norske undersøgelse så bliver diskussionen om trådløse signalers mulige skadelige effekt med sikkerhed ikke lagt i graven endnu.

Undersøgelsen har nemlig ikke kigget på en af de mest omdiskutterede strålinger: Dem vi udsættes for, når vi taler i mobiltelefon. Kun strålingen fra andre personers mobilsnak er blevet målt. Derfor anbefaler den norske telestyrelse stadig, at man ikke fører for lange samtaler med telefonen tæt på hovedet, eller at man anvender en håndfri løsning.

Kræftrisikoen ved mobiltelefoners stråling er stadig ikke fastlagt, men Verdens Sundhedsorganisationen skriver i sin seneste rapport, at en sådan sammenhæng kan vise sig i fremtiden.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Itm8 | IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere