Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Sådan beskytter du dit trådløse netværk

Der er stadig mange ubeskyttede trådløse netværk. Men det er nemt at sikre sig.

Danskerne er ikke gode nok til at passe på deres trådløse netværk. Mange er stadig pivåbne og frit tilgængelige for snyltende naboer og angrebslystne cyberkriminelle. Således viser den sidste undersøgelse foretaget af routerproducenten D-Link, at 20 procent af de trådløse netværk i Storkøbenhavn end ikke er beskyttet af en adgangskode.

Problemet med de åbne trådløse netværk er også kommet i fokus efter den aktuelle sag om Google Street View, hvor det kom frem, at Google har sniffet datatrafik på trådløse netværk fra deres Google-biler, da de rutinemæssigt kørte rundt for at kortlægge vejene. Har du et åbent Wi-Fi-netværk, og en Google-bil er passeret tæt forbi dit hjem i løbet af de seneste måneder, er det meget sandsynligt, at stumper af din netværkstrafik er endt i Googles hænder.

Endnu værre kan det gå, hvis nogen bruger dit router til at hente ulovligt data ned som f.eks. børneporno, eller hvis en datatyv hacker dit netværk og stjæler personfølsomme oplysninger.

Hvordan sikrer du dit trådløse netværk ordentligt, så Google, dine naboer, eller datayve ikke kan sniffe eller stjæle din ukrypterede datatrafik? Kaspersky Labs sikkerhedsekspert Costin Raiu kommer her med seks simple råd til, hvordan det trådløse netværk kan beskyttes.

1. Deaktiver visingen af dit netværks SSID

Visningen af dit netværks SSID (netværksnavnet) kan gøre det nemmere for cyberkriminelle at gætte dit password eller øge risikoen for automatiseret snifning.

2. Tænd for WPA2 kryptering med AES

WPA og WEP er de ældre, mindre sikre krypteringsstandarder. For at opnå den højste beskyttelse, er WPA2 med AES i nogle tilfælde det bedste valg.

3. Vælg en kompleks adgangskode, med både store og små bogstaver, tal og specialtegn, f.eks. "#! and _” og _ "

En kompleks adgangskode vil gøre det usandsynligt for brute force angreb at lykkes.

4. Skift netværksadgangskode regelmæssigt

Ved at udskifte din adgangskode til netværket med jævne mellemrum, kan du begrænse tidsperioden, den kriminelle kan bruge dit netværk, selvom dit password er blevet hacket. Sørg for at dit password ikke er forudsigelig – brug f.eks. aldrig indeværende måned eller år.

5. Reducer netværkets signalstyrke til et minimum

Ved at indstille netværket til det laveste strømforbrug, sikrer du, at naboer eller cyberkriminelle, der befinder sig mere end en kilometer væk, ikke kan få adgang til dit netværk.

6.6.  Køb en moderne WiFi-router, der fuldt ud understøtter WPA2, har en firewall og variabel signalstyrke.

Mange gamle routere har ødelagte WPA-implementeringer eller lider af hastighedsproblemer, når man bruger dem. Derudver mangler de mange sikkerhedsfunktioner. Overvej derfor at købe en moderne, fleksibel og sikker WiFi router og sørg for at opdatere routerens firmware ofte.

Ved at følge ovenstående råd, skulle det være muligt at beskytte dit netværk mod Google og andre ubudne gæster.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere