Artikel top billede

Greenpeace vil rense skyen

En ny Greenpeace-rapport udpeger de største miljøsyndere inden for cloud computing.

kampagne mod Facebook for at få firmaet til at droppe strøm fra kulkraftværker og skifte til vedvarende energi. Greenpeace samlede støtteerklæringer gennem en ”unfriend coal” kampagne på Facebook og organisationen havde sat en storskærm op foran Facebooks hovedkvarter i USA.

Men Facebook er ikke de eneste, som bliver kritiseret for at hente strøm fra forurenende kulkraftværker. I den nye rapport klarer Yahoo og Google sig bedst, mens Apple får dumpekarakter.

Google får blandt andet ros for sin satsning på vindenergi – senest har Google investeret 100 mio. dollar i et gigantisk vindenergi-anlæg, som bliver det største i verden når det står færdig i 2012.

Rapporten ser nærmere på de enkelte cloud-udbyderens energiforbrug, investeringer i grøn energi, placeringen af deres datacentre og åbenhed. I den sidste kategori klarer Akamai sig bedst – denne virksomhed fortæller, hvor meget co2 der bliver frigivet per MB data der leveres. Både Google, Twitter og Amazon får den laveste karakter i kategorien ”åbenhed”.

Yahoo har reduceret sit forbrug af strøm fra kulkraftværker til 18,3 pct. mens Apple stadig henter 54,4 pct. af sin strøm fra kul.

Greenpeace har også ros til Yahoo for at placere sine datacentre på steder hvor der er adgang til grøn energi, mens Apple får kritik for sit datacenter i North Carolina, hvor strømmen angiveligt kommer fra meget forurenende kraftværker.

Derfor er det nok heller ikke så overraskende Apple scorer lavest i den såkaldte Clean Energy Index, lige efter Hewlett-Packard. Midt i feltet ligger Twitter, Facebook og Microsoft. På førstepladsen kommer Yahoo, mens Google ligger på andenpladsen.

Greenpeace vurderer at datacentre er skyld i 1,5-2 pct. af verdens strømforbrug, og det vokser med 12 procent om året.

Miljøorganisationen opfordrer alle cloud-udbyderne til at skifte til vedvarende energikilder hurtigst muligt.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital vækst 2024

På Digital Vækst 2024 bringer vi danske virksomheders organisation, forretning og data i spil samt spejler dem i det, som teknologipartnerne bringer til fadet. Konferencen bliver tætpakket med dygtige digitale ledere og frontkæmpere fra ind- og udland. De har én opgave på dagsordenen: At inspirere dig til at træffe de rigtige forretningsmæssige, teknologiske og strategiske valg i 2024, som kan sikre vækst for dig.

19. marts 2024 | Læs mere


Cyber Threats 2024: Sådan arbejder de IT-kriminelle – og sådan beskytter du dig

De cyberkriminelle har udviklet sig betydeligt, arbejder professionelt, fleksibelt og udnytter hinandens specifikke kompetencer – omtrent som en velsmurt koncern med klar ansvarsfordeling – og har ofte en klar politisk eller kommerciel motivation. Det stiller også nye krav til din tilgang til cybersikkerhed, og på Cyber Threats 2024 får du viden, som gør dig i stand til bedre at prioritere, planlægge og eksekvere en tidssvarende cybersikkerhedsstrategi.

20. marts 2024 | Læs mere


AI Impact Day: Har du styr på risiko og governance – og er du klar til AI Act?

AI og Machine Learning har for længst gjort sit indtog i centrale, kritiske forretningssystemer, og både udviklere, platformleverandører og koncerner er begyndt at udforske mulighederne. På dette eksklusive event dykker vi ned i AI's indflydelse på fremtidens forretnings- og IT-drift. Men vi ser også på, hvordan du mest effektivt arbejder med governance og risikostyring på dine AI-projekter.

21. marts 2024 | Læs mere