Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

Smid politikerne i lokummet - og bliv valgekspert på nettet

Her er 12 sites, apps og digitale stunts, der gør Folketingsvalget til en underholdende, digital affære.

Valgdeltagelsen i Danmark er generelt skyhøj, men der er stadig en stor gruppe danskere, der ikke interesserer sig en tøddel for folketingsvalget. Det kan apps, spil og interaktive musligheder måske lave om på.

Her har vi samlet en lang række initiativer fra partier, medier og andre, der forsøger at gøre den demokratiske proces lidt mere interessant og spiselig.

For eksempel Valgets Øjne hvor du glemmer alt om politik og valgflæsk og udelukkende stemmer på de øjne, der virker mest troværdige.

Smid Villy i lokummet

Der er ikke noget, der gør alvorlige ting mere spiseligt end humor.

Udviklerne hos Virtual Lab har lynhurtigt skabt mobilspillet "Blå vs. Rød", der kan spilles på iPhone og Android (Se spillet i videoen nederst).
Det simple spilkoncept er lånt fra Angry Birds. Her gælder det dog ikke om at kaste fugle efter grise men at kaste politikere efter en wc-kumme. Det lyder banalt og plat, og det er det også. Spillet sjoveste elementer er de citater og omgivelser, som knyttes til politikerne. For eksempel Henrik Sass Larsen der hårdnakket hævder, at han ikke spiste gratis på Cafe Vanilla - kort før han bliver kylet ud over Køge Torv.

Lidt mere seriøsitet er der over Politikens nye initiativ. Sofavælgeren gør selve valgkampen til en konkurrence. Så i stedet for at sammen sætte det bedste hold af Tour de France-ryttere, så skal man lave et dreamteam af danske politikere, der opnår flest stemmer ved valget.

Hos TV2 har man også krydret valgdækningen med et nyt forsøg. Spejltinget er et forsøg på at konkludere, hvilke partier eller kandidater, der nyder mest omtale eller popularitet. Der hentes likes og kommentarer fra Facebook og nyhedsartikler fra InfoPaq for at finde de politikere med størte momentum. Forsøget er interessant, men en smule kaotisk.

En anden popularitetskonkurrence finder man på Partispillet. Her kan man vælge sit favoritparti og dele det på Facebook. Validiteten er dog ikke helt i top: Kristendemokraterne i øjeblikket fører som det mest populære parti. I den virkelige verden er partiet blandt de partier, der roder rundt ved spærregrænsen.

There is an app for that

Ikke et valg uden smartphone-apps.

Jyllands-Posten har lavet en dedikeret betalings-app til folketingsvalget med artikler og meningsmålinger.
Det er dog den uafhængige og gratis app fra Siblingsoft, som høster flest roser i øjeblikket.
Med Valg2011 kan man finde de partier, der bedst matcher sine holdninger, ud fra korte spørgsmål. Man kan også teste sin paratviden om alle partier.

Et andet initiativ fra ukendt side er Stemmeguiden.dk. En ny service under valgkampen, der i nyhedsbrevsformat lover objektiv valgjournalistik. Analyser og tal som alternativ til almindelig valgdækning, lover initiativtager Daniel Brink.
Valgdatoen må dog have overrasket holdet bag, for en uge inde i valgkampen er der endnu ikke udsendt et nyhedsbrev.

Stemmeslugerne.dk kan man via Facebook bede om sine venners tips til en kandidat, som man skal stemme på.
Valgkampics.dk er der sjove billeder fra valgkampen.

Public service bonanza

Anderledes gang i kedlerne er der hos DR.
DR har en massiv indsats på nettet i forbindelse med folketingsvalget.

Askometret (navngivet efter stationens politiske redaktør Ask Rostrup) giver en interaktiv mulighed for at sammensætte sin egen mulige regering ud fra de seneste valgprognoser.

Dr.dk/kandidaterne kan man stalke politikerne. DR følger en gruppe politikere og deres bevægelser rundt i landet ved hjælp af GPS.

I den mere humoristiske ende af bassinet kan man hos DR lave sin egen valgplakat i valgplakat-generatoren.

Det var også DRs journalister, der i sidste måned samlede de mere komiske dele af valgkampen.

Har vi overset digitale initiativer under valgkampen, så send dem til os eller del dem i kommentarfeltet.

Opdateret: Artiklen er opdateret med links til Stemmeslugere.dk, Valgkampics.dk og Valgets Øjne.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere