Artikel top billede

Første superservere med Intel's Xeon E5-chip på vej

Første servere med Intels nye kraftfulde chip er på vej.

Computerworld News Service: Servere med de nye Xeon E5 chip baseret på mikroarkitekturen fra Sandy Bridge vil komme på hylderne i begyndelsen af 2012.

Chippen E5 vil indeholde op til otte processorkerner og kan køre med 16 tråde per sokkel, sagde Kirk Skaugen, der er vice president og general manager for Intels Data Center Group, under Intel Developer Forum i San Francisco.

Chippen er allerede ude ved producenterne, og den vil levere betydelig bedre performance end de nuværende Xeon-chip, siger Kirk Skaugen.

"Dette er den mest fænomenale chip, vi nogensinde har leveret på Intel til server-markedet," lød det fra Kirk Skaugen.

Chippen er målrettet high-performance computer- og cloud-udbydere, fortæller Kirk Skaugen. Xeon E5 vil efterfølge Xeon 5600, som blev udgivet omkring midten af sidste år og var baseret på Westmere-arkitektur.

Intel målretter chippen mod servere med mellem to og fire sokler. Intel tilbyder allerede low-end Xeon E3-chip baseret på mikroarkitekturen fra Sandy Bridge til servere med op til to sokler.

Virksomheden tilbyder desuden Xeon E7 chip, baseret på den ældre Westmere-arkitektur med op til 10 kerner til servere med mere end fire sokler.

Chippen vil skulle konkurrere med den nye server-chip baseret på Bulldozer-arkitekturen fra Advanced Micro Devices (AMD).

AMD i fuld gang med 16 kerner-chip

Tidligere i denne måned fortalte AMD, at virksomheden er begyndt salget af sin Interlagos-chip med 16 kerner til server-leverandører, der vil udsende produkter i årets fjerde kvartal.

Chippen er desuden banebrydende for Intel. Det er første gang, Intel vil integrere PCI-Express bus i mikroprocessoren, siger Kirk Skaugen.

Det vil forbedre databehandlingen i servere og samtidig spare på strømmen.

Intel gav ikke flere detaljer om E5-chippen, som for eksempel om clock-hastighed, cache eller bagudkompatibilitet. Yderligere oplysninger kommer på et senere tidspunkt, siger en talsmand for Intel.

Kirk Skaugen understregede desuden virksomhedens forpligtelse over for Itanium-chippen og sagde, at den vil eksistere sideløbende med Xeon, og at forskellen imellem de to først og fremmest handler om styresystemer.

Xeon og Itanium-chip har mange fælles fejlrettelser og funktioner i forhold til pålidelighed, tilgængelighed og tjenester, som high end-servere kræver.

Men de er baseret på to forskellige arkitekturer. Itanium er designet til mainframe-styresystemer og Unix-varianter som for eksempel Hewlett-Packards HP-UX, mens Xeon virker med Windows, Linux og Suns SPARC-miljø, siger Kirk Skaugen.

"Der findes ikke et workload i verden, der ikke kan køre på en Xeon-processor," siger Kirk Skaugen.

Under sin reklame for Xeon nåede Kirk Skaugen dog også at nævne den næste Itanium-chip med kodenavnet Poulson, som vil levere dobbelt så meget ydelse som de nuværende Itanium-chip og komme i produktion næste år.

Oversat af Marie Dyekjær Eriksen




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning: Skab enestående kundeoplevelser med viden og data i centrum

Data står i centrum, når du skal styrke kundeoplevelsen – eller det burde det i hvert fald gøre. På denne konference vil du møde eksperter indenfor CX og komme i dybden med, hvordan du sætter data, transparens og viden til at arbejde for dig i din Customer Experience-strategi.

07. maj 2024 | Læs mere


Kunstig Intelligens (AI) Masterclass - fra futuristisk idé til uundværlig ressource

Velkommen til en Masterclass om kunstig Intelligens (AI) og den transformative kraft, som kan tage din organisation og karriere til næste niveau. AI er gået fra at være en futuristisk idé til at blive en uundværlig ressource for virksomheder over hele verden og har allerede sat sit præg på den måde, som vi arbejder på, træffer beslutninger og kommunikerer med vores kunder.

07. maj 2024 | Læs mere


Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere