Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

For meget konsolidering?

Både Torben Qvist og Jørn Rosenmeier hylder den konsolidering, der sket blandt de store distributører i både Danmark og Norden.
Og sikkert er det, at med Tech Datas køb af Rosenmeier og Actebis fusion med Also er der skabt et de facto
duopol både i Danmark og i Norden. Det er Rosenmeier og Qvist selvfølgelig glade for ? de ser frem til at skulle dele markedet.

Hos CBC-kæden er direktør Peder Hvejsel ikke så begejstret som d´herrer Rosenmeier og Qvist. Og det er forståeligt. For set fra forhandlernes synspunkt er det ikke nødvendigvis særlig positivt med to giganter, der deler det danske broadlinemarked mellem sig.


Af flere årsager. Selvfølgelig bliver der færre steder at gå hen for både forhandlere og producenter. For forhandlerne gælder det dog ydermere, at de har færre steder, hvor de kan få kredit. Med kun to spillere, vil en del forhandlere meget hurtigere ramme kreditloftet.


Det kan i sidste ende gå ud over kanalens spændstighed, og sende endnu mere forretning i armene på andre store spillere, som eksempelvis Atea.
Men duopolet er nu en realitet. Konsolideringen har været hård og to spillere står nu tilbage. Umiddelbart er det svært at se, hvem der skulle kunne komme ind som en tredje spiller på det danske broadlinemarked.


Men den praktiske gennemførelse af fusionerne er ikke sket endnu. Her kan meget gå galt – det er tidligere set. Og det kan også være at netop den anstrengte kreditsituationen tvinger så mange forhandlere til at finde nye veje, at det giver plads til andre spillere.


Om det sker, må tiden vise. Umiddelbart er det kun i bestyrelseslokalerne hos de store internationale distributører, at der er anledning til at lade champagnepropperne springe. For forhandlerne er facit efter sommerens konsolidering, at de har en samhandelspartner mindre - og et sted mindre at få kredit. Og det er skidt.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere