Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

PC-salget i fjerde kvartal:: HP presset af Acer og Lenovo på dansk marked

IDC-tal viser, at Lenovo og Acer vinder frem på det danske marked for stationære og bærbare computer. Acer er igen tæt på at være lige så store som HP.

HP mister igen markedsandele på det danske marked for stationære og bærbare computere. I løbet af 2009 er HP’s plads på markedet blevet mindre og mindre, og nu har HP kun 26 procent af markedet. Det viser tal fra analysefirmaet IDC, der har opgjort de enkelte producenters salg i Danmark.

Faldet skyldes ifølge HP især, at deres fabrikker ikke har været i stand til at levere i samme tempo, som kunderne efterspurgte varerne. Det har givet forsinkelser, der har ramt bredt i fjerde kvartal, siger Henrik Sinnbeck, der er pc-direktør i HP. Ifølge IDC’s tal mangler HP at sælge 23.000 computere for at nå op på samme salg som året før.

»Det er rigtig, rigtig skidt. Den væsentligste årsag er, at vores levering er blevet skubbet. Det rammer os især på consumer produkterne, men også på businessprodukterne,« siger Henrik Sinnbeck.

Nu skulle leveringssituationen dog være tilbage til det normale undtagen for computere med bluray-afspillere, siger han.

»Bortset fra consumer highend-produkterne, er vi igen back on track i første kvartal med en fuldstændig normal leveringstid,« siger Henrik Sinnbeck.

Skulderklap til Lenovo

Samtidig med at HP svinder ind, stiger markedsandelene hos de øvrige producenter, Acer, Apple og Lenovo. Det er især de små minibærbare, netbooks, der er solgt flere af. I forhold til året før er der gået 15.000 flere netbooks over disken. Til gengæld er der solgt 20.000 færre notebooks. Samlet set er der solgt 382.000 computere i Danmark i fjerde kvartal, et fald på 0,3 procent i forhold til året før.

Hos Lenovo glæder administrerende direktør Peter Juul Jørgensen sig over, at han har solgt 32.000 bærbare computer i fjerde kvartal. Selv om det er 4.000 mindre end året før, syntes han stadig, at resultatet er skulderklap fra forhandlerne.

»Vi er superglade for at tage markedsandele. Mens markedet mister 22 procent har vi kun tabt 12,4 procent. Det bekræfter, at vi har gode produkter, har dygtige medarbejdere og at vores partnere er glade for at sælge Lenovo,« siger Peter Juul Jørgensen.

Dansk pc-salg, Markedsandele i procent.

Producent Fjerde kvartal 2009 Fjerde kvartal 2008
HP 26 32
Acer 23 19
Lenovo 15 13
Dell 10 10
Apple 7 4
Andre 20 20

Kilde: IDC, 2010




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere