Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Redaktøren mener: Fornuftigt tvangsægteskab

Det, nogen kalder et tvangsægteskab mellem Microsoft og Nokia, demonstrerer, at der endnu en gang er grøde i teknologien. Smartphones og tavle-computere er blevet enheder, som brugerne vil bruge ? også til noget fornuftigt.

Måske er alliancen mellem Nokia og Microsoft i den sammenhæng godt for kanalen. For at Microsoft og Nokias mobilvision skal lykkes, er det nemlig vigtigt at Microsofts styrke indenfor it aktiveres. Med Windows Phone vil det måske blive nemmere for kanalspillere, der i forvejen laver Microsoft-løsninger at komme ind på det marked.

Under alle omstændigheder indikerer alliancen mellem Nokia og Microsoft, at producenterne har travlt med at positionere sig i forhold til den revolution mange forventer kommer med den udbredte brug af smartphones og tavle-computere – og ikke mindst i forhold til cloud-computing.

Det kan ikke undgå at få betydning for kanalen. Allerede nu mærker forhandlerne et pres fra cloud-bølgen, der i nogles øjne kommer til at dominere fremtiden. Nogle føler måske, at deres forretning er truet.

Men selv om mange, når de snakker cloud og mobile løsninger, ikke automatisk indkalkulerer en kanal i den beregning, er det vigtigt at holde fast i, at når teknologien bliver bare en smule mere kompliceret end banal gmail, så skal den sælges og implementeres.

Netop alliancen mellem Nokia og Microsoft illustrerer, at der er brug for forskellige kompetencer for at følge med tiden. Nokia troede at verden kunne styres fra Finland. Det kunne den ikke. Microsoft læste ikke behovene hos mobilbrugerne tidligt nok. Nu har Nokia og Microsoft så fundet hinanden.

På samme måde har virkeligheden i kanalen været meget længe. Forhandlere og distributører har hele tiden måtte redefinere sig for at finde nye måder at overleve på. Nye måder at tjene penge på. Sådan vil det også være i fremtiden. Det er alliancen mellem Nokia og Microsoft bare endnu et bevis på.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere