Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

(Foto: Povl D. Rasmussen)

CSC tvunget til at betale Skat 70.000 kroner dagligt

CSC betaler i øjeblikket Skat 70.000 kroner om dagen på grund af et forsinket it-system til myndigheden. Få baggrunden her.

70.000 kroner. Så meget koster det it-giganten CSC for hver dag, der går, uden at Skat kan tage et nyt opkrævningssystem i brug.
 
"Det er en promille af kontraktsummen per dag. Og kontraktsummen er på omkring 70 millioner kroner for denne her del (af projektet, red.)," siger Thomas Fredenslund, der er projektdirektør hos Skat. 
 
Thomas Fredenslund fortæller, at Skat ikke i øjeblikket har en plan fra CSC om, hvornår firmaet leverer systemet.
 
Derfor ved Skat heller ikke, hvor meget forsinkelsen vil blive. 

Han fortæller, at der findes flere forskellige såkaldte bodsmilepæle i kontrakten. Både afslutningen af testen såvel som selve det tidspunkt, hvor det færdige motorregister skulle have været i luften, spiller således ind på det samlede beløb. 

Manuelt arbejde dyrt

Thomas Fredenslund fortæller, at Skat langt hellere ville have fået et fungerende system end pengene fra boden.
 
"Også fordi systemet har en langt større værdi for os end 70.000 kroner om dagen. Så vi vil på alle måder hellere have det system end at opkræve bod," siger han.
 
Konkret koster det langt mere end 70.000 kroner om dagen at om- og indregistrere køretøjer på gammeldags manér end at benytte det udskudte motoregister, som skal digitalisere processen, så bilforhandlere, forsikringsselskaber og Skats egne afdelinger kan udføre arbejdet nemmere.   

Skal bruges andre steder 

Samtidig truer forsinkelsen af opkrævningssystemet fra CSC en række andre projekter, fordi Debitormotor skal fungere som betalings- og opkrævningssystem på en lang række andre services fra Skat til borgere og erhvervsliv, forklarer han.  
 
Thomas Fredenslund fortæller, at boden fra CSC først tikker ind på myndighedens konto, når Skat afkræver CSC pengene.
 
"Og det har vi ikke gjort endnu," siger han.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere