Artikel top billede

Sony Ericsson har med en satsning på Android-telefoner fået vendt en negativ udvikling. Foto: Sony Ericsson.

Mobil-brud: Sony vil have Ericsson ud af Sony Ericsson

Det kan være slut med Ericsson-mobiler. Sony forhandler med Ericsson om at købe svenskerne ud af det fælles firma.

Sony Ericsson kan snart komme til blot at hedde Sony.
 
Ifølge finansavisen Wall Street Journal forhandler Sony med Ericsson om at købe svenskerne ud af de to selskabets joint-venture, hvor hver part ejer 50 procent. 

Mobiltelefoner er i dag blot en mindre del af Ericsson-koncernen, som primært henter sine penge i udstyr til mobilnet. 
 
Japanske Sony vil ifølge avisen gøre produktionen af mobiltelefoner til en del af Sonys division for tablet-computere, håndholdte spilkonsoller og bærbare pc'er.

På den måde bliver det nemmere for elektronik-koncernen at samtænke hele strategien for mobile enheder.
 
Konkurrenter som Apple, Samsung og Motorola Mobility har alle fuld kontrol over produktionen af både tablet-computere, bærbare pc'er og smartphones. 

Wall Street Journal skriver, at prisen for Ericssons andel af Sony Ericsson er svær at fastsætte, fordi handlen også kan omfatte Ericssons patenter inden for mobiltelefoni.
 
Analytikere har tidligere vurderet, at det netop var Motorola Mobilitys mange patenter, der fik Google til at skrue købsprisen så højt op, da Google i august betalte 65 milliarder kroner for Motorola Mobility.

Over for Wall Street Journal vurderer analytikere, at prisen for Ericssons andel af Sony Ericsson ligger mellem 7,5 og 9,3 milliarder kroner. 

Ingen af parterne ønsker at kommentere sagen over for finansavisen.

Er en miniput

Sony Ericsson var tidligere en stor spiller på mobilmarkedet, men i dag er det en af de mindre producenter.

I årets andet kvartal var Sony Ericsson med en global markedsandel på 1,7 procent verdens 10. største mobilproducent, viser tal fra analysehuset Gartner Research.
 
Det svensk-japanske selskab solgte i det kvartal 7,3 millioner telefoner, mens verdens nummer et, Nokia, solgte 98 millioner mobiler.

Virksomheden har de seneste år fået vendt en negativ økonomisk udvikling ved at satse benhårdt på Googles mobilplatform Android.

Ifølge analytikere er det dog også en farlig vej at gå, da selskabet har svært ved at skille sig ud fra konkurrenterne, som også i høj grad bruger Android.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere