Artikel top billede

Intel opgiver Atom-fjernsyn

Intel dropper nu sit forsøg på at levere processorer til intelligente fjernsyn.

I flere år har Intel forsøgt at vinde fodfæste på markedet for intelligente fjernsyn og settop-bokse med sin Atom-processor, men nu kaster verdens største chipfirma håndklædet i ringen. Det skriver Bloomberg. Det er et markant nederlag for Intel - og en sejr for ARM-platformen.

Intel stopper nu udviklingen af processorer til tv-markedet, men vil fortsat levere sine eksisterende modeller - hvis man ellers kan finde købere. Dét har nemlig været meget vanskeligt for Intel.

Nu skal udviklerne i Intels Digital Home Group i stedet fokusere på tavlecomputere, smartphones og de nye ultrabooks.

Intel-chef Paul Otellini har ellers forsøgt at udvide selskabets forretning til andre områder end pc-processorer, hvor Intel allerede sidder på 80 procent af markedet.

Men når det gælder lavenergi-processorer som Atom har Intel haft svært ved at følge med. Her er det stadig ARM, der dominerer. 

I det sidste år har Intel leveret Atom-processorer til nogle få set-top-bokse fra det store amerikanske kabel-tv-selskab Comcast og enkelte europæiske udbydere. De første Google TV-bokse fra Sony og Logitech bruger også Atom.

Men det er slet ikke tilstrækkeligt for Intel.

"Det er ikke stort nok til at udgøre en fodnote i deres regnskab," siger analytikeren Cody Acree til Bloomberg.

Intel har ikke formået at overbevise de store tv-producenter om, at de skal indbygge Atom-processorer i deres fjernsyn. Google TV-produkterne har også udviklet sig til et flop.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere