Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

Franske netudbydere skal blokere politi-spottere

Netcensur eller beskyttelse af politibetjentes privatsfære?

En domstol i Paris afgjorde fredag at landets internet-udbydere skal spærre for adgang til hjemmesiden copwatch-idf.org. De franske myndigheder kan ikke lukke selve hjemmesiden, der ligger på en server i USA, men nu bliver netudbyderne altså tvunget til at blokere siden.

Den franske indenrigsminister Claude Guéant havde ellers kun krævet, at der skulle spærres for adgang til bestemte sider, men domstolen valgte at udstede et totalt forbud mod den omstridte hjemmeside.

Under overskriften Copwatch Nord Paris I-D-F (Ile De France) har webstedet offentliggjort navne, billeder og adresser samt andre private oplysninger om 450 politibetjente i det nordlige Frankrig. Her bliver politifolkene skældt som ud slagsbrødre, højreekstremister og alkoholikere.

Webstedets ejere forklarer at man blot ønsker at afdække politibrutalitet og magtmisbrug, ligesom andre copwatch-grupper i USA, hvor retten til at filme politiet falder ind under ytringsfriheden i forfatningen.

Men det franske politiforbund har kritiseret, at webstedet opfordrer til vold mod politiet. Forbundets general-sekretær udtrykker tilfredshed med afgørelsen overfor New York Times.

Den franske organisation La Quadrature du Net ser derimod afgørelsen som et tegn på, at regeringen ønsker at censurere og begrænse borgernes adgang til nettet.

Landets præsident Nicolas Sarkozy har opfordret til at udvikle et "civiliseret internet" med strengere kontrol - og Frankrig er da også kendt for sin three-strikes-model mod pirater.

Sagen mod copwatch-hjemmesiden startede med en klage fra en politibetjent i Paris, som hævdede at han havde modtaget en pistolkugle i posten efter at hans billede blev lagt ud på siden. Flere andre politifolk sluttede sig til klagen og det fik den franske indenrigsminister til at tage sagen op.

Han bad om at få bestemte sider med navne og adresser spærret, men nu har dommeren altså udstedt en blokerings-ordre der gælder for hele webstedet. Blokering skal træde i kraft med det samme i Frankrig.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere