Artikel top billede

It-firma ærgrer sig over afskaffelse af multimedieskat

Fjernelsen af multimedieskatten vil minimum halvere omsætningen hos forhandleren Flexpay, mener direktør Leif Andreasen.

Læs også: Sådan vil den nye finanslov påvirke dig

Regeringens planer om at afskaffe multimedieskatten vil ramme forhandleren Flexpay hårdt på omsætningen.

Ifølge forslaget til næste års finanslov vil regeringen spole tiden tilbage og genindføre de regler, der gjaldt før 2010, hvor frynsegoder som fri telefon bliver beskattet, mens der ikke længere skal betales skat af it-arbejdsredskaber.

Det vil ifølge direktør i Flexpay, Leif Andreasen, sende markedet for flex benefit-ordninger (bruttolønsordninger og lønpakker, red.) direkte i dybfryseren.

Han forventer at tabe mere end halvdelen af sin nuværende cirka 80 millioner kroner store omsætning som en direkte konsekvens af de ændrede skatteregler.

»Det er ikke godt for min forretning. Hvis kunderne i fremtiden bliver beskattet af værdien af de varer, de får gennem bruttolønsordninger, lukker man reelt en stor del af flex benefit-markedet ned. En halvering af min omsætning kan ikke gøre det, og vi kan jo ikke leve af at sælge massage,« siger Leif Andreasen.

Det sker med henvisning til, at nogle virksomheder blandt andet tilbyder deres ansatte massageordninger og andre mere velfærdsprægede tilbud.

Vil koste job

Leif Andreasen spår desuden, at det sidste ende vil koste job hos de forhandlere, som er på flex benefit-markedet.

Men selvom Flexpay står til at blive hårdt ramt, lægger Leif Andreasen ikke skjul på at han som samfundsborger er godt tilfreds med at multimedieskatten nu står til at bliver afskaffet.
»Multimedieskatten har været en katastrofe, som samfundsøkonomisk har kostet langt mere end det man har fået ind i statskassen," siger Leif Andreasen.

"Virksomhederne har brugt millioner på intern afklaring, revisorer og juridisk rådgivning for at finde ud af hvordan multimedieskatten er skruet sammen. På samme måde har Skat brugt kæmperessourcer på at administrere ordningen," siger han.

Læs også:

Regeringen slagter forhadt pc-skat i ny finanslov

Aflivning af multimedieskat er god for os alle

Sådan vil den nye finanslov påvirke dig




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning: Skab enestående kundeoplevelser med viden og data i centrum

Data står i centrum, når du skal styrke kundeoplevelsen – eller det burde det i hvert fald gøre. På denne konference vil du møde eksperter indenfor CX og komme i dybden med, hvordan du sætter data, transparens og viden til at arbejde for dig i din Customer Experience-strategi.

07. maj 2024 | Læs mere


Kunstig Intelligens (AI) Masterclass - fra futuristisk idé til uundværlig ressource

Velkommen til en Masterclass om kunstig Intelligens (AI) og den transformative kraft, som kan tage din organisation og karriere til næste niveau. AI er gået fra at være en futuristisk idé til at blive en uundværlig ressource for virksomheder over hele verden og har allerede sat sit præg på den måde, som vi arbejder på, træffer beslutninger og kommunikerer med vores kunder.

07. maj 2024 | Læs mere


Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere