Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

(Foto: Povl D. Rasmussen)

YouSee slipper for yderlige indgreb: Tvangsåbning skal fortsat være "ligegyldig"

Selvom TDCs konkurrenter kalder den nuværende åbning af YouSees net for "ligegyldig", bliver åbningen ikke gjort bedre, siger Telemyndighederne.

YouSees kabeltv-net har efterhånden været åbnet for TDCs konkurrenter i et halvt år, men endnu er der ingen af de øvrige teleselskaber, der har vist interesse for at leje sig ind, fordi åbningen har store tekniske begrænsninger. Nu står det fast, at begrænsningerne er kommet for at blive - de bliver ikke fjernet foreløbigt, erfarer ComON.

I det udkast til en afgørelse om regulering af TDCs kabeltv-net, som er på trapperne, vil den danske telemyndighed - det tidligere IT- og Telestyrelsen - ikke anbefale, at konkurrerende teleselskaber skal gives adgang til også at levere tv-signaler på YouSees kabeltv-net.

"Vi mener, at der fortsat er så store tekniske udfordringer forbundet med at åbne YouSees coax-net for både tv- og bredbånd-signaler, at det ikke er hensigtsmæssigt," siger kontorchef i den danske telemyndighed, Helle Bøjen Larsen.

Forrige år besluttede IT- og Telestyrelsen, at andre teleskaber skal gives afgang til at bruge YouSees net til at levere bredbånd til deres kunder.
Men tvangsåbningen af YouSee-nettet skabte ikke de store ændringer på bredbåndsmarkedet. Ingen har endnu lejet sig ind. Faktisk har flere af de øvrige teleselskaber omvendt betegnet tvangsåbningen som "ligegyldig".

"Så længe man kun kan levere bredbånd og ikke kan tilbyde sine egne tv-pakker på et net, der er målrettet tv-modtagere, er det helt uinteressant," lød det for nylig fra elselskabernes interesseorganisation Dansk Energi.

Helle Bøjen Larsen siger til ComON, at den danske telemyndighed for så vidt godt kan forstå den reaktion, men at de tekniske problemer ved at udstrække indgrebet til også at gælde tv-signaler simpelthen er for store.

"Jeg kan da godt følge kritikken, men der er altså bare nogle tekniske udfordringer der gør, at reguleringen af YouSees net kun omfatter bredbånd," siger hun.

Tvangsåbningen af YouSees net forventes taget op til genvurdering om cirka to år.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere