Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

Google efter malware-kritik: Sikkerhedsfirmaer lyver

Google skændes med sikkerhedsbranchen om, hvor stort et problem malware er på Android-platformen. Sikkerhedsfirmaerne er charlataner og svindlere, mener Google.

Computerworld News Service: Chris DiBona, open source programs manager i Google, skælder ud på sikkerhedsfirmaer, der mener, at det vælter ind med malware på Android-platformen.

Chris DiBona mener, at der ikke er noget virusproblem på Android-platformen, og at virksomheder, der sælger antivirussoftware til mobilstyresystemer, er svindlere.

"Ja, sikkerhedsfirmaerne spiller på din frygt i forsøget på at sælge dig unødvendig sikkerhedssoftware til Android, RIM og iOS," skriver DiBona i et indlæg på Google+.

"De er charlataner og svindlere. Hvis du arbejder for en virksomhed, der sælger antivirussoftware til Android, RIM eller iOS, så skulle du skamme dig," skriver han.

Ingen af de store systemer har et problem

Ingen af de store styresystemer til smartphones har ifølge DiBona et problem med virus, der på nogen måde kan sammenlignes med, hvad der er tilfældet i økosystemerne på Windows eller Mac.

Chris DiBona er open source-fortaler og chef for Googles programmer for udviklerrelationer og for selskabets praksis for compliance i forhold til licenser.

Han afviser de trusler på Android, som sikkerhedsbranchen indtil videre har rapporteret om, som petitesser, der ikke kom særlig langt på grund af platformens sandkasse-model og andre arkitekturmæssige egenskaber.

Sikkerhedsbranchen er dog uenig i denne vurdering og henviser til, at mængden af registreret malware på Android i år er steget voldsomt.

"I dag er malware på Android et af de største problemer inden for malware på mobilområdet," siger Denis Maslennikov, der er senior malware-analytiker hos Kaspersky Lab, i et e-mailinterview.

"Der er i de sidste fem måneder sket en væsentlig stigning i antallet af malware på Android. I juni opdagede vi 112 modifikationer af Android-malware. I juli var det 212, i august 161, i september 559 og i oktober var tallet oppe på 808," tilføjer han.

Læs også:

Det vælter ind med malware på din Android-mobil.

Sikkerhedsfirma: Android er hovedmål for malware.

Sikkerhedsselskaber enige: Det vælter ind med malware

Læs også:

Det vælter ind med malware på din Android-mobil.

Sikkerhedsfirma: Android er hovedmål for malware.

En lignende tendens er observeret af andre antivirusleverandører.

De tæller Juniper Networks, hvis resultater du kan læse mere om her, samt McAfee, hvis vurdering af Android-platformen du kan læse her.

Også sikkerhedsselskabet Trend Micro rapporterer om en stigning fra januar til juli 2011 på 1410 procent i antallet af trusler på Android.

"Vigtigere end det samlede antal af malware i absolutte tal er det at se på selve stigningen i antallet fra det ene kvartal til det næste og fra det ene år til det næste. Det demonstrerer nemlig en aktuel, aktiv og vedvarende kriminel interesse i den mobile platform," siger Rik Ferguson, der er Trend Micros chef for sikkerhedsanalyse og kommunikation.

Flest trojanere

Størstedelen af truslerne på Android består af trojanere og altså ikke traditionelle selvreplikerende vira eller orme.

Trojanere kan dog ifølge folk i antivirusbranchen være lige så skadelige, hvis ikke endnu mere skadelige.

"Det afhænger af din definition af skadelig. Optager den dine opkald og uploader dem til en fjernserver, stjæler den dine e-mails og SMS'er eller producerer den enorme regninger ved hjælp af dyr SMS- og opkalds-svindel? Hvad der er værst, kommer vel an på offerets synspunkt," siger Ferguson, men ingen af mulige konsekvenser er ligefrem behagelige.

Sikkerhedsbekymringerne på Android er ikke begrænset til malware.

Som enhver anden computerbruger, der anvender e-mail, websites og andre almindelige tjenester, er også ejere af smartphones sårbare overfor platformuafhængige trusler såsom phishing og anden fup.

Læs også:
Det vælter ind med malware på din Android-mobil.

Sikkerhedsfirma: Android er hovedmål for malware.

Oversat af Thomas Bøndergaard




IT-JOB

Cognizant Technology Solutions Denmark ApS

SAP Project Manager

Netcompany A/S

Software Developer
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere