Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

De ti mærkeligste it-øjeblikke i 2011

I korte sekunder hørtes historiens vingesus - eller måske blot et "WTF!?" - da disse ti vigtige it-begivenheder fandt sted i året der gak.

ComON-redaktionen har set tilbage på 2011 og fundet nogle af årets mest afgørende historier.

Vi har prøvet at slå ned på det korte øjeblik, hvor en begivenhed førte til en overaskende drejning for firmaer eller personer i it-branchen - øjeblikke, hvor tiden synes af stå stille, mens konsekvenserne gradvist begynder at dæmre.

Vi har ledt efter den akavede, mærkelige eller lige frem groteskt opløftede eller nedtrykte stemning, der kan opstå, når en situation spidser til, eller en handling, der er uigenkaldelig, straks fortrydes.

Vi ved ikke, om aktørerne i de begivenheder, der omtalt på de kommende sider, nødvendigvis har fortrudt deres  handlinger. I flere af tilfældene er det åbenlyst, som når HP trækker sin beslutning om frasalg af PC-afdelingen tilbage et par måneder senere.
 
I andre af årets begivenheder, for eksempel PROSA-CSC-konflikten, har der givetvis ikke kun været ét "point of no return", men mange forskellige skelsættende begivenheder, som hver især ændrede kursen for de involverede parter. 

Derfor er listen fra starten utilstrækkelig. Af pladshensyn har vi desuden begrænset os til ti øjeblikke.

Tidsangivelserne er så præcise, som vi realistisk kunne skaffe dem. Med mindre andet er angivet er klokkeslættet dansk tid.

På sidste side beder vi dig stemme på det øjeblik, som var mest markant og som på mærkeligste vis tegnede it-branchen i 2011.

Læsernes egne forslag til markante sekunder i 2011 modtages gerne. Benyt kommentarfeltet herunder.

Forbrugerrådets maveplasker

Den 12. janaur kl. ?

Øjeblikket, hvor det går op for Rasmus Kjeldahl, direktør for Forbrugerrådet, at rådet mangler så basal viden om Twitter, blogs og Facebook, at han nu må lægge sig fladt på maven og tilbagetrække en anklage mod Fullrate. Forbrugerrådet havde få dage forinden anklaget Fullrate for at krænke kunderners privacy ved at følger dem på Twitter.

Læs den oprindelige historie på ComON

 

Nokias nye sjæl

11. februar kl. 10:45

Øjeblikket hvor Nokia udsender børsmeldingen om samarbejdet med Microsoft og de første af Nokias tusindsvis af ingeniører, udviklere og kreative hjerner pludselig indser, hvad de kan gøre med deres ideer og planer for Symbian. 

Læs den oprindelige børsmelding her.

-

Pinlig fejl gjorde dansk udvikler verdensberømt

24. maj, sent om aftenen

Øjeblikket hvor det går op for den danske udvikler Martin Juhl, at den version af Linux-grafikkort-driveren Bumblebee, som han lige har uploadet, indeholder en kode-fejl, der fører til sletning af biblioteket USR (/usr), så operativsystemet skal geninstalleres. Måneden efter går det op for Martin Juhl, at hans kodefejl har gjort ham til ophavsmand til et internet-meme og skabt en af de længste og morsomste debattråde for udviklere.

Læs den oprindelige ComON-historie her.

-

Første tone i Prosas svanesang?

30. maj kl. ca. 17

Øjeblikket hvor stemmerne for og imod er talt op i de lejede festlokaler i Sydhavnen, og det går op for knapt 900 forsamlede Prosa-folk, at der er stemt "nej" til overenskomstforslaget, så de nu skal kaste sig ud i en risikabel storstrejke i kampen for at bevare CSC-fordele som op til 22 måneders opsigelsesvarsel og højere lønninger end det øvrige jobmarked.

Læs den oprindelige artikel på ComON: Storstrejke på CSC er en realitet 

HP's hardware-mæssige harikiri

18. august kl. ?

Øjeblikket hvor en unavngivet assistent i HPs corporate headquaters trykker "send" på en mail med en erklæring vedtaget af selskabets bestyrelse kort forinden, og dermed sætter hele PSG-divisionen hos verdens største pc-producent til salg.
-
Læs den oprindelige pressemeddeelse fra HP her

Antiklimaks hos Apple

4. oktober kl. 19:38

Øjeblikket hvor CEO Tim Cook takker af ved presse-eventen i Apples hovedkvarter i Cupertino, Californien,  og det går op for de forsamlede tech-journalister, at der IKKE kom den iPhone 5, alle havde ventet på, men kun en opdateret iPhone 4, der ligner den gamle telefon på en prik.

-

Derfor hader han Google+

11. oktober kl. ca. 23:30 

Øjeblikket, hvor den fremtrædende Google-medarbejder Steve Yegge, lige har publiseret et langt indlæg til en snæver kreds af  udvikler-kolleger på Google +, hvori han har kritiserer projektet for fantasiløshed og bruger mange andre, uhørt hårde vendinger, og nu opdager, at han ved en fejl har sendt sin interne kritik ud til hele verden.

Læs mere om fejlen her.
Læs den oprindlelige ComON-artikel her.

-

Azeroths frygtelige fremtid

21. oktober kl. 12:29 PDT PM

Øjeblikket, det går op for de første af verdens millioner af WoW-spillere, at fremtiden for det univers, hvori de tilbringer en stor del af døgnets timer, på et tidspunkt ved næste opdatering vil blive domineret af panda'er. Vi gentager: Pandaer!

-

Universalopløsning

4. november kl. ca. 16

Øjeblikket, hvor LEGO-vicepresident Jesper Vilstrup ikke længere kan udskyde offentliggørelse af koncernledelsens beslutning: Efter at have brugt millioner på det ambitiøse og kostbare forsøg på at opbygge et spilunivers, der kunne konkurrere med World of Warcraft, vælger LEGO helt at skrotte MMORPG-spillet Universe.

Læs den oprindelige ComON-artikel LEGO Universe lukker 

Advarselsbreve uden frimærker

12. december kl. ?

Øjeblikket hvor det går op for musikbranchens lobbyfolk, at branchens forslag om advarselsbreve mod piratkopiering, som man efter flere års kampagnevirksomhed, udvalgsarbejde og opslidende forhandlinger endelig havde udsigt til at få igennem som lov, alligevel ikke vil kunne samle politisk flertal.

Læs den oprindelige ComON-artikel Dansk plan om piratbreve tæt på skraldeplanen - Unødvendig og for dyr

Stem her

Vær med til at kåre årets it-øjeblik

Til ære for de ComON-læsere, der deltager i afstemningen, udlodder vi en række fede præmier.

Førstepræmien er en Parrot AR Drone - af mange gadget-sites udråbt til årets bedste legetøj for voksne. 

Andenpræmien er en Plextor SSD-disk på 128 GB, tredjepræmien er et sæt hørebøffer fra HIFI-mærket Audio Technica.

Afstemningen løber året ud, så du kan nå at afgive din stemme helt frem til den 31. december.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere