Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

Symantec: Hackere har stjålet vores kildekode

Symantec bekræfter, at hackere har opnået adgang til kildekoden til to af selskabets sikkerhedsprodukter til erhverv.

Læs også: Hackere: Vi har stjålet kildekoden til Norton AntiVirus.

Computerworld News Service: Sikkerhedsleverandøren Symantec bekræfter, at en gruppe hackere er kommet i besiddelse af kildekoden til to af dens antivirusprodukter til erhverv, hvoraf det ene produkt ikke længere understøttes.

"Symantec kan bekræfte, at der er opnået adgang til en del af virksomhedens kildekode, der bruges i to af vores ældre produkter til erhverv, hvoraf det ene er udgået. Den pågældende kildekode er henholdsvis fire og fem år gammel," oplyser Cris Paden, der er virksomhedens kommunikationschef.

Denne bekræftelse sker, efter en gruppe hackere for nylig påstod, at den havde stjålet kildekoden til Norton AntiVirus fra kompromitterede servere tilhørende indiske efterretningstjenester.

På tredjeparts netværk

Paden fastslår, at sikkerhedsbruddet ikke skete på Symantecs eget netværk, men derimod et tilhørende en tredjepart.

Han afviser dog at udtale sig om denne tredjeparts identitet, indtil den igangværende efterforskning afslører flere oplysninger.

Da den kompromitterede kildekode er til erhvervsprodukter, er brugerne af virksomhedens forbrugerprodukt, Norton AntiVirus, ikke ramt af lækket, fremhæver Paden.

Virksomheden har på nuværende tidspunkt ingen grund til at tro, at nogen kundeoplysninger er blevet kompromitteret.

"Symantec arbejder dog på at udvikle en procedure til at sikre en langsigtet beskyttelse af vores kunders oplysninger. Vi vil formidle den procedure, når trinnene er blevet fastlagt," fortæller Paden.

Symantec mener selv, at hverken dens produkters funktionalitet eller sikkerhed er blevet ramt af sikkerhedsbruddet.

Kan blive et problem

Uafhængige sikkerhedseksperter vurderer dog, at hackere og konkurrenter muligvis vil kunne udnytte denne hændelse.

"Det kunne være en stor fordel for en konkurrent at få fingre i kildekoden," skriver Rob Rachwald, der er chef for sikkerhedsstrategi hos sikkerhedsfirmaet Imperva, i et blogindlæg torsdag.

"Hvis kildekoden er af nyere dato og hackere finder alvorlige sårbarheder, så vil det eventuelt være muligt at udnytte selve antivirusprogrammet i et angreb. Men det er et stort 'hvis' og der er ikke andre end Symantec, der ved, hvilket typer sårbarheder, hackerne vil kunne finde," tilføjer han.

Læs også: Hackere: Vi har stjålet kildekoden til Norton AntiVirus.

Oversat af Thomas Bøndergaard




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere