Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

Apple-fans protesterer mod Foxconns fabrikker

Flere end 150.000 har allerede tilsluttet sig til en underskrifts-indsamling mod forholdene hos kinesiske Apple-leverandører.

En artikel i New York Times om forholdene hos Foxconn og andre Apple-leverandører i Kina har sat gang i debatten om den menneskelige pris for iPhone og iPad. Det har fået en britisk Apple-fans til at oprette en underskrifts-indsamling på Change.org, som opfordrer Apple til at sørge for bedre forhold for arbejderne.

Allerede i løbet af de første 48 timer er det lykkes at indsamle 140.000 underskrifter. I skrivende stund ligger tallet på 153.000. Målet er at nå op på 200.000 - og det ser ud til at det vil ske allerede inden for en dag eller to.

"Jeg er en tilfældig aktivist, der aldrig før har startet en underskrifts-indsamling. Jeg er selv et Apple-menneske, har en Macbook og en iPhone. Jeg elsker disse ting, de har ændret mit liv, men de bliver produceret med stor menneskelig lidelse," siger den 35-årige Mark Shields til Guardian.

I underskrifts-indsamlingen bliver Apple opfordret til at udarbejde en ny strategi for beskyttelse af arbejderne i de perioder, hvor man er undervejs med nye produkter og hvor arbejdspresset typisk er størst.

Desuden skal Apple offentliggøre resultaterne af den overvågning, som Fair Labor Association nu skal gennemføre på fabrikkerne - herunder navnene på de leverandører, der har overtrådt reglerne.

Han beder om, at Apple bør gennemføre disse ændringer så hurtigt som muligt. "Så hver af os igen kan gå med hovedet højt og sige,"Jeg er et Mac-menneske".

Mange af de brugere, der har efterladt kommentarer på siden, fortæller at de har brugt firmaets produkter i mange år.

"Jeg har været Mac-bruger i 17 år og det er den første grund, der kan afholde mig fra at købe Apple-produkter fremover," skriver en af brugerne.

Apple-chef Tim Cook reagerede i sidste uge med en mail til alle firmaets medarbejdere, hvor man afviser beskyldningerne.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere