Artikel top billede

Anonymous rammer danske politikere med ACTA-hævn

Organiserede og mindre organiserede net-angreb er haglet ned over enhver, der har den mindste berøring med ACTA. Amatør-agtigt eller genialt?

Den mulige vedtagelse af ACTA har mobiliseret en hær af bekymrede borgere, der forsøger at gøre omverdenen opmærksom på deres forbehold og frygt.

Mest omtalt har været koordinerede angreb mod danske partier. Tre danske partiers hjemmesider blev druknet i besøg tidligere på ugen. Blandt andet hos SF og Venstre. Dansk Folkeparti blev decideret hacket og gerningsmændene efterlod en besked med tydelig afsender:

"Vi er Anonymous. Det er kommet til vores kendskab, at Morten Messerschmidt har udtryk bekymring om ACTA. Dog har han ikke taget afstand fra dette uhyrlige indgreb i vores frihed!"

Partiets EU-parlamentariker Morten Messerschmidt figurerer nu ellers på listen over ACTA-modstandere hos Bitbureauet.dk. DFs danske pressechef mener, at hackerne alligevel har udpeget partiet af en bestemt årsag.

"Jeg tror, de der tosser, der hacker andre folks ting, har en fornemmelse for, at når de gør det ved Dansk Folkeparti, så er de mere sikre på at få omtale, end hvis de gør det ved andre," gætter Søren Søndergaard til Jyllands-Posten.

Han henviser til episoden for et år siden, hvor hackere i den grad fik opmærksomhed for at pille ved indholdet på folkepartiets hjemmeside og uploade en video med tre ældre, nøgne mænd.

Hus forbi

Socialdemokraten Trine Bramsens er partiets it-ordfører i Danmark, men har ikke direkte mulighed for at påvirke ACTAs endelige godkendelse. Alligevel blev hendes personlige hjemmeside bombarderet og umulig at besøge i går.

Ifølge Ekstra Bladet har der ligget opfordringer i både Holland, Frankrig og England til at banke den danske politikers hjemmeside i bund, hvilket den til sidst blev i går.

LÆS OGSÅ: Danske politikere kimet ned af aktivister

På sin Facebookside skriver Trine Bramsen:

"Sådan kan man selvfølgelig også vise sin modstand mod politiskelovforslag - ikke just den mest demokratiske form".

På trods af en væltet hjemmeside har hun ikke skiftet synspunkt til ACTA. Hun mener stadig, at ACTA overordnet er skabt for at beskytte danske produkter og danske jobs. Aftalen vil ikke forhindre almindelige borgere i at være på internettet, mener hun.

Lad os angribe politiet

Kort efter, at ACTA blev underskrevet i sidste uge, gik der gang i planlægningen af angreb og finjusteringen af de net-kanoner (LOIC), der formidler for angrebene.

Det kan man se i dette screendumb fra en tråd på nettet, hvor der er gang i koordineringen et angreb.

Her bliver mål Borger.dk, Politi.dk, statsministeriets og Folketingets hjemmesider udpeget som legitime mål for DDOS-angreb. Det samme gør hjemmesiden for de danske virus- og sikkerhedseksperter i CSIS, selv om de ikke har meget med vedtagelsen af ACTA at gøre.

Derfor bliver handels- og investerings-minister Pia Olsen Dyhr til sidst også udpeget som et mere oplagt mål. Blandt andet fordi hun i en artikel hos Information kalder ACTA for "en sejr for Danmark".

Som et Anonymous-medlem skriver: "Hvis angreb skal føre til opmærksomhed i pressen skal det ske som reaktioner på udmeldinger eller angreb. Medierne elsker at beskrive en konflikt mellem to parter. Den ene part er her en række politikere og lobbyister. Den anden er 'mystiske' kræfter fra internettet samt græsrødder i danmark."

Fra en anden aktuel tråd kan man læse, at Anonymous-medlemmer er uenige om, hvilke og hvor hårde midler, der skal tages i brug for at undgå at protesten bliver opfattet som drengestreger.

A: Lad os helle gøre det lovlydig og få folks støtte
B: lovlydigt? hahahaahahaaha, de bryder en hver form for menneskelig etik og moral... og du vil følge deres lov!?

Uanset om man betragter Anonymous og deres følgesvende som heltemodige frihedskæmpere eller som uopdragne unger uden pli, må man sige, at de er lykkedes i deres mission: At blive hørt.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital vækst 2024

På Digital Vækst 2024 bringer vi danske virksomheders organisation, forretning og data i spil samt spejler dem i det, som teknologipartnerne bringer til fadet. Konferencen bliver tætpakket med dygtige digitale ledere og frontkæmpere fra ind- og udland. De har én opgave på dagsordenen: At inspirere dig til at træffe de rigtige forretningsmæssige, teknologiske og strategiske valg i 2024, som kan sikre vækst for dig.

19. marts 2024 | Læs mere


Cyber Threats 2024: Sådan arbejder de IT-kriminelle – og sådan beskytter du dig

De cyberkriminelle har udviklet sig betydeligt, arbejder professionelt, fleksibelt og udnytter hinandens specifikke kompetencer – omtrent som en velsmurt koncern med klar ansvarsfordeling – og har ofte en klar politisk eller kommerciel motivation. Det stiller også nye krav til din tilgang til cybersikkerhed, og på Cyber Threats 2024 får du viden, som gør dig i stand til bedre at prioritere, planlægge og eksekvere en tidssvarende cybersikkerhedsstrategi.

20. marts 2024 | Læs mere


AI Impact Day: Har du styr på risiko og governance – og er du klar til AI Act?

AI og Machine Learning har for længst gjort sit indtog i centrale, kritiske forretningssystemer, og både udviklere, platformleverandører og koncerner er begyndt at udforske mulighederne. På dette eksklusive event dykker vi ned i AI's indflydelse på fremtidens forretnings- og IT-drift. Men vi ser også på, hvordan du mest effektivt arbejder med governance og risikostyring på dine AI-projekter.

21. marts 2024 | Læs mere