Artikel top billede

Hackergruppe sender tre politiske partier i sort

Tre politiske partiers websider måtte en tur i hegnet efter mødet med hacktivister fra Anonymous. De er utilfredse med pirat-lov.

Læs også:
EU godkender omstridt ACTA-aftale

Her er indholdet af antipirat-aftalen ACTA

Hackergruppen Anonymous har angrebet mindst tre danske politiske partiers websider.

Angrebene er gået ud over SF, Dansk Folkeparti og Venstre, der alle har haft uventet besøg.

Værst gik det ud over Socialistisk Folkepartis hjemmeside, der blev lukket helt ned og Dansk Folkepartis EU-webside, der blev forsynet med denne besked:

"Vi er Anonymous. Det er kommet til vores kendskab, at Morten Messerschmidt har udtryk bekymring om ACTA. Dog har han ikke taget afstand fra dette uhyrlige indgreb i vores frihed!"

Det skriver ekstrabladet.dk

Hos partiet Venstre var man kun berørt af angrebet i få minutter, hvorefter man fik tingene på ret kurs igen.

Angreb mod antipirat-lov

Angrebene er angiveligt foretaget af hacktivister fra Anonymous, der er utilfreds med de danske partiers stillingtagen til antipirat-loven, der hedder ACTA.

ACTA opfattes af nogle grupper som en udvidet udgave af det amerikanske lovforslag, SOPA, der for kort tid siden blev forkastet i den amerikanske kongres.

Blandt andet efter omfattende protester fra eksempelvis Wikipedia.

Læs også: Her er indholdet af antipirat-aftalen ACTA

"Vi gør det det her, indtil der er bare en enkelt politiker, som stiller sig op og tager kraftigt afstand fra ACTA, der kommer til at gå voldsomt ud over helt almindelige borgere," siger hackeren 'Locutuz' fra Anonymous til ekstrabladet.dk.

Der er dog ikke den store politiske opbakning bag angreben, der beskrives som "møgirriterende" af SF's Jesper Petersen, som er politisk ordfører.

"Der er noget selvmodsigende i at være aktivist for ytringsfrihed og frihedsrettigheder og så blokere andres hjemmesider. Det er jo en total udemokratisk metode," siger han til Ekstrabladet.

Læs også:
EU godkender omstridt ACTA-aftale

Her er indholdet af antipirat-aftalen ACTA
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


Premium
Sikkerhedsekspert: Derfor har Colonial været nødt til at betale hackere ransomware på 30 millioner kroner - vil sagtens kunne ske i Danmark
Interview: Hvorfor har mægtige Colonial Pipeline valgt at betale ransomware til hackere trods anbefalinger fra myndigheder og sikkerhedsmiljøet? "Det er ikke helt sort og hvidt," siger sikkerheds-ekspert Leif Jensen fra Eset.
Computerworld
Nye informationer om det største iPhone-hack nogensinde ser dagens lys: 128 millioner brugere blev ramt
Hidtil hemmeligholdte detaljer om verdens største iPhone-hack er kommet frem under retssagen mellem Apple og Epic Games. 128 millioner brugere blev ramt, og mere end 4.000 apps blev inficeret. Se detaljerne her.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Så ofte rammer din sikkerhedsleverandør plet – eller helt ved siden af
Denne uafhængige evaluering fra MITRE ATT&CK giver et billede af styrker og svagheder hos førende udbydere af cybersikkerhedsydelser. Rapporten vurderer bl.a. reaktion og træfsikkerhed på simulerede angreb og af, hvor hurtigt der slås alarm.