Artikel top billede

Hackergruppe sender tre politiske partier i sort

Tre politiske partiers websider måtte en tur i hegnet efter mødet med hacktivister fra Anonymous. De er utilfredse med pirat-lov.

Læs også:
EU godkender omstridt ACTA-aftale

Her er indholdet af antipirat-aftalen ACTA

Hackergruppen Anonymous har angrebet mindst tre danske politiske partiers websider.

Angrebene er gået ud over SF, Dansk Folkeparti og Venstre, der alle har haft uventet besøg.

Værst gik det ud over Socialistisk Folkepartis hjemmeside, der blev lukket helt ned og Dansk Folkepartis EU-webside, der blev forsynet med denne besked:

"Vi er Anonymous. Det er kommet til vores kendskab, at Morten Messerschmidt har udtryk bekymring om ACTA. Dog har han ikke taget afstand fra dette uhyrlige indgreb i vores frihed!"

Det skriver ekstrabladet.dk

Hos partiet Venstre var man kun berørt af angrebet i få minutter, hvorefter man fik tingene på ret kurs igen.

Angreb mod antipirat-lov

Angrebene er angiveligt foretaget af hacktivister fra Anonymous, der er utilfreds med de danske partiers stillingtagen til antipirat-loven, der hedder ACTA.

ACTA opfattes af nogle grupper som en udvidet udgave af det amerikanske lovforslag, SOPA, der for kort tid siden blev forkastet i den amerikanske kongres.

Blandt andet efter omfattende protester fra eksempelvis Wikipedia.

Læs også: Her er indholdet af antipirat-aftalen ACTA

"Vi gør det det her, indtil der er bare en enkelt politiker, som stiller sig op og tager kraftigt afstand fra ACTA, der kommer til at gå voldsomt ud over helt almindelige borgere," siger hackeren 'Locutuz' fra Anonymous til ekstrabladet.dk.

Der er dog ikke den store politiske opbakning bag angreben, der beskrives som "møgirriterende" af SF's Jesper Petersen, som er politisk ordfører.

"Der er noget selvmodsigende i at være aktivist for ytringsfrihed og frihedsrettigheder og så blokere andres hjemmesider. Det er jo en total udemokratisk metode," siger han til Ekstrabladet.

Læs også:
EU godkender omstridt ACTA-aftale

Her er indholdet af antipirat-aftalen ACTA
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning 2023

Gennem inspirerende oplæg fra personer, der – på egne eller andres vegne – har formået at udnytte data til at sikre en kant til konkurrenterne, bliver du inspireret til, hvordan din organisation kan lykkes med at høste gevinsterne gennem målrettet investering i databaseret innovation og udvikling og om, hvordan man i praksis spotter potentialet i og værdien af data.

23. marts 2023 | Læs mere


Enterprise Architecture Day 2023: Strategi styring og sikkerhed

Mange it-afdelinger har de seneste år har oprustet på it-arkitektursiden. Både gennem individuelle ansættelser og med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger. Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu?

28. marts 2023 | Læs mere


Nye muligheder - ny værdi. Få mere ud af Microsoft Dynamics 365 CE - med særligt fokus på kunstig intelligens (AI)

Kunstig intelligens, stemmegenkendelse, Open AIs meget omtalte ChatGPT, integrationer til Outlook, Teams og meget mere. Microsoft Dynamics 365-platformen byder på masser af muligheder for at øge produktiviteten, forbedre kundeservicen, få bedre indsigt i forretningen og i det hele taget rykke fra konkurrenterne.

29. marts 2023 | Læs mere