Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

Tesla Model X: Elektrisk firehjulstrækker med mågevingedøre og 17-tommer skærm

OPDATERET - Syv-persons elbil klarer 0-100 på under seks sekunder.

Paypal-stifter og rum-entreprenør Elon Musk har lanceret et nyt skud på den ind til videre meget korte stamme af elbiler fra Musk-firmaet Tesla - Model X.

Som en nyskabelse i bilverden blev Tesla Model X lanceret på internettet. Der er tale om en syv-personers firehjulstrækker (som amerikanerne kalder en SUV - Sport Utility Vehicle), der ligner en forhøjet udgave af Model S, - Teslas elektriske personbil.

Firehjulstrækkeren skiller sig dog ud fra næsten alle andre biler med sin brede mågevingedøre, der giver adgang til de to bagerste stolerækker selvom bilen er parket tæt op af andre biler.

Tesla kalder dørene for falke-døre, fordi de folder en smule sammen cirka på midten - det vil sige linjen mellem sideruden og tagkanten -  samtidigt med, at de løftes op.

Model X går ifølge Teslas planer i produktion næste år, men allerede nu kan man bestille et eksemplar på nettet.

Prisen bliver i samme størrelsesorden som Model S, nemlig omkring 700.000 kroner inklusive danske afgifter.

Både Model S og Model X har batteriet placeret i bunden. Det har tidligere været fremme, at Model S vil kunne benytte de batteriskifte-stationer, som organisationen Better Place er i gang med at opføre mange steder i Danmark, men nærmere oplysninger om den sag er det ikke lykkedes ComON at skaffe.

Flere informationer om fortræffelighederne ved Model X kan til gengæld nemt skaffes, for eksempel her.

Opdatering 13/2: Better Place Danmark oplyser, at at der ikke er indgået nogen aftale med Tesla om brug af  batteriskiftestationerne.
"Jeg har også noteret mig at både Model S og den nylancerede Model X kan få udskiftet batteriet, men som jeg har forstået det foregår det i en manuel proces på et værksted og er ikke tiltænkt et netværk af batteriskiftestationer," skriver pressechef i Better Place, Mikkel Linnet i en mail til ComON.




IT-JOB

Cognizant Technology Solutions Denmark ApS

Senior Consultant - Finance, Insurance, Pension

Udviklings- og Forenklingsstyrelsen

IAM-medarbejder
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Itm8 | IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere