Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Sådan installerer du Windows uden optisk drev

Stadigt flere kompakte bærbare må undvære optisk drev. Vi har fundet en ligetil løsning på, hvordan du alligevel installerer dit styresystem. Se hvor nemt det er her.

Sådan installerer du Windows uden optisk drev

Netbooks og ultrabooks er formidable til mange formål, men den kompakte størrelse gør, at der typisk ikke er inkluderet et optisk drev.

Så mens du måske ikke tænker over problematikken, fordi computeren er præ-installeret med Windows 7, så er der gode odds for, at du en dag får brug for at installere Windows på ny.

Der findes mange mere eller mindre nørdede metoder til at overføre installationsfilerne fra Windows-dvd'en til en USB-nøgle, men vi har fundet frem til et program, der gør processen så enkel, at du blot skal vælge kilde- og destinationsdrevet samt klikke 'Næste' nogle gange. Du behøver altså ikke bruge timevis i selskab med et avanceret brænderprogram.

Programmet hedder, meget passende, WinToFlash, og det er gratis at benytte.

Start fra USB-nøglen

Når filerne er overført, har du en såkaldt bootable USB-nøgle, som din computer kan starte op fra. For at løse opgaven skal du i sagens natur have en USB-nøgle med tilstrækkelig kapacitet. Hvis du har tre gigabyte, fungerer det fint.

Endelig skal din computers BIOS understøtte at boote fra et USB-drev - noget som de fleste nyere computere understøtter. 

Når du starter computeren op, trykker du normalt på Delete-tasten (dette kan dog være ændret afhængig af producenten), hvorefter du befinder dig i computerens mest grundlæggende indstillinger. Frem for at starte op fra det optiske drev skal du vælge USB-nøglen.

En af fordelene ved USB-installationen er også, at hastigheden typisk er væsentligt bedre sammenlignet med den traditionelle dvd - hvis din USB-nøgle altså ikke er et oldtidsfund.

Se processen her

Herunder kan du se de enkelte steps, du skal igennem for at trylle Windows 7 over på USB-nøglen. Programmet finder du her

WinToFlash befinder sig stadig på betastadiet, men vi har ikke haft problemer med værktøjet, da vi benyttede det til at installere Windows 7 på vores mini-pc.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere