Artikel top billede

Nyt elektronisk papir lyser i mørket

En ny generation af e-bogslæsere med indbygget lys er på vej.

En af de store ulemper ved e-bogslæsere med elektronisk blæk - også kaldet e-ink - er at de ikke har deres egen lyskilde. Ligesom almindelig papir kræver det altså, at der er lys fra omgivelserne for at kunne læse teksten. Nu er den første e-bogslæser med indbygget lys kommet, skriver BBC.

Det er den store amerikanske boghandler-kæde Barnes & Noble, der snart lancerer sin nye Nook Simple Touch with Glowlight med lysende skærm. Den fjerner altså den store ulempe ved E-Ink - nu kan man også læse sine e-bøger i mørke.

Barnes & Noble har indbygget LED-lys i rammen, som aktiveres når lyset fra omgivelserne er for lavt.

Amazon har også annonceret, at man arbejder på en version af sin Kindle e-bogslæser med indbygget lys.

E-bogslæsere har én stor fordel i forhold til tavlecomputere - det er meget lettere at læse teksten udenfor i sollys - men til gengæld har man indtil nu haft brug for en ekstern lyskilde for at kunne læse i mørke. Det er altså slut nu.

Men spørgsmålet er, hvad det betyder for batteri-levetiden. Den anden store fordel for e-bogslæsere er nemlig, at de kan køre i ugevis mellem opladninger. Hvis man læser i mange timer med lyset tændt, vil det tære på batteriet.

Barnes & Noble lancerer sin nye Simple Touch til maj i USA og den ventes at koste omkring 900 kr. - lidt dyrere end den gamle version uden lys. I øjeblikket sælger Barnes & Noble ikke sine Nook produkter i Europa, men der spekuleres på, at det vil ændre sig snart.

Selskabet er sponsor for App Zone på det kommende bogfestival i London og afholdt i sidste måned en udviklerkonference i London.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital vækst 2024

På Digital Vækst 2024 bringer vi danske virksomheders organisation, forretning og data i spil samt spejler dem i det, som teknologipartnerne bringer til fadet. Konferencen bliver tætpakket med dygtige digitale ledere og frontkæmpere fra ind- og udland. De har én opgave på dagsordenen: At inspirere dig til at træffe de rigtige forretningsmæssige, teknologiske og strategiske valg i 2024, som kan sikre vækst for dig.

19. marts 2024 | Læs mere


Cyber Threats 2024: Sådan arbejder de IT-kriminelle – og sådan beskytter du dig

De cyberkriminelle har udviklet sig betydeligt, arbejder professionelt, fleksibelt og udnytter hinandens specifikke kompetencer – omtrent som en velsmurt koncern med klar ansvarsfordeling – og har ofte en klar politisk eller kommerciel motivation. Det stiller også nye krav til din tilgang til cybersikkerhed, og på Cyber Threats 2024 får du viden, som gør dig i stand til bedre at prioritere, planlægge og eksekvere en tidssvarende cybersikkerhedsstrategi.

20. marts 2024 | Læs mere


AI Impact Day: Har du styr på risiko og governance – og er du klar til AI Act?

AI og Machine Learning har for længst gjort sit indtog i centrale, kritiske forretningssystemer, og både udviklere, platformleverandører og koncerner er begyndt at udforske mulighederne. På dette eksklusive event dykker vi ned i AI's indflydelse på fremtidens forretnings- og IT-drift. Men vi ser også på, hvordan du mest effektivt arbejder med governance og risikostyring på dine AI-projekter.

21. marts 2024 | Læs mere