Artikel top billede

Arkivfoto: Demonstration foran CSC i Valby den 1. juni 2011.

Prosa indgår forlig med CSC om fyret tillidsmand

Tidligere Prosa-tillidsmand hos CSC indgår forlig med it-giganten i sag om uretmæssig bortvisning. CSC betaler en en mindre formue til manden.

Læs også:

Millionbøde til CSC for at underbetale ansatte

Bortvist CSC-tillidsmand får kæmpe erstatning

Den tidligere Prosa-tillidsmand hos CSC, Peter Gulstad, der under arbejdskonflikten sidste år blev bortvist for i en mail at have opfordret til at deltage i en ulovlig arbejdsnedlæggelse, har indgået forlig med CSC i sagen.

Det oplyser Prosas næstformand, Hanne Lykke Jespersen.

Forliget betyder at CSC betaler Peter Gulstad 250.000 kroner plus renter for uretmæssigt at have bortvist ham.

Forliget er ifølge Hanne Lykke Jespersen indgået på opfordring af dommeren i den voldgiftsag, der onsdag blev behandlet om sagen.

Opfordringen fra dommeren kom ifølge næstformanden, fordi sidedommerne i sagen, der repræsenterer de to sider af arbejdsmarkdet, ikke overraskende var uenige om afgørelsen af sagen.

Opfordrede ikke til at genoptage arbejdet

Udspringet for striden foregik ved et medlemsmøde i Valbyhallen for mere end et år siden. Her afsendte tillidsmanden, der som den eneste havde internet-adgang, en erklæring til Prosas medlemmer hos CSC om at nedlægge arbejdet den 28. april og i stedet deltage i den internationale arbejdsmiljødag. 

Det fik CSC til med øjblikkelig virkning at bortvise tillidsmanden, der havde arbejdet i 40 år for virksomheden.

Prosa kaldte dengang sagen for en "fodfejl" og påpegede, at tillidsmanden blot havde glemt at afslutte mailen med en opfordring til at genoptage arbejde og beklagede og erkendte i øvrigt sagen klokkerent.

Hanne Lykke Jespersen er glad for forliget, som hun kalder en halv sejr. 

"Vi er tilfredse med, at man ikke kunne bortvise ham for det. På den anden side tilkendegiver den mindre erstatning, at han burde have haft den bemærkning med i mailen, men at dommeren fandt bortvisningen en for vidtrækkende konsekvens af en enkelt fejl efter så mange års ansættelse," siger Hanne Lykke Jespersen.   

Flere bøder og erstatninger

Det er ikke første gang, at it-giganten skal af med penge til arvefjenden Prosa efter de sidste års faglige uooverenstemmelser mellem parterne.

Forleden accepterede CSC en bøde på 6,7 millioner kroner for at have underbetalt 74 indere tilbage i 2010, hvilket Prosa politianmeldte CSC for.  

Senere fik en anden tillidsmand en erstaning på mere end 600.000 kroner ved Arbejdsretten for at være blevet bortvist uretmæssigt, anklaget for at have deltaget i en overenskomststridig arbejdsnedlæggelse i påsken 2011 i forbindelse med arbejdskonflikten mellem parterne.

Hos CSC fortæller Kim Ege Møller, PR-chef, at virksomheden er tilfreds med aftalen.

"Vi er helt tilfredse med det indgåede forlig og for, at sagen nu er endeligt afsluttet," siger han til Computerworld.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere