Artikel top billede

Surface er fyldt med hemmeligheder: Her er de ting, vi ikke ved

Hvad gemmer Microsoft under overfladen? Den nye Surface-tablet er stadigvæk omgærdet af masser af hemmelighedskræmmeri.

For en uge siden præsenterede Microsoft under stort medie-ståhej sin Microsoft Surface-tablet, der allerede nu er blevet udråbt som en kommende iPad-dræber.

Surface vækker især interesse, fordi den med Windows 8 som styresystem, et fysisk tastatur og sågar en usb-port kan være netop det tablet-produkt, som mange virksomheder har gået og ventet på.

Men før vi udråber den Surface-tabletten som iPad-dræber, er det værd at bemærke, at vi ved overraskende lidt om den nye Microsoft-tablet. 

Hvordan virker den?

Det er eksempelvis afgørende at finde ud af, hvor stabilt den fungerer, og om det nye fikse tastatur virker så godt, som Microsoft selv hævder. 

Men det ved vi endnu ikke, for selv om der er skrevet meget om Surface, har Microsoft endnu ikke ladet nogen journalister være alene med den nye tablet. 

Det bliver påpeget af flere medier, der var til stede under præsentationen.

Det gælder blandt andet den amerikanske tech-side Gizmodo samt den amerikanske markedsføringsside Marketing Land.

Til sammenligning oplyser Apple-bloggeren John Gruber på sin blog Daring Fireball, at journalister ved præsentationen af den første iPad havde adgang til et testlokale, hvor de i en time uafbrudt kunne lege med den nye tablet.

Spænding om tastatur

Vi ved heller ikke endnu, hvordan Microsoft Surfaces nye og fascinerende ultratynde touch-tastatur virker, fordi ifølge Marketing Land var der heller ikke nogen journalister, der fik lov til at prøve det. 

Efter lanceringsshowet demonstrerede Microsoft-ansatte ganske vist tabletten for de tilstedeværende journalister, der også allernådigt fik lov til selve at holde den i få sekunder.

Men journalisten fra Marketing Land fortæller, at de Microsoft-ansatte hurtigt var klar til at snuppe den igen, og da han forsøgte at gå ind i indstillingsmenuen for at se, hvilken opløsning tabletten kørte med, blev den prompte taget ud af hænderne på ham igen.

Og skærmopløsningen er blot en af de specifikationer, der endnu er ukendte. Men Microsoft har dog oplyst, at pro-udgaven vil have en full-hd-opløsning, mens der gættes på, at den billigere forbruger-version vil have en opløsning på 1366 x 768.

Batteritiden er ukendt

Derudover ved vi heller ikke, hvad prisen lander på, ligesom lanceringstidspunkt, batteritid og muligheden for 3G- eller 4G-forbindelser også er ukendt.

Vi ved dog, at tabletten kommer i en 32 GB og 64 GB version, er udstyret med en Nvidia Tegra processor og at priserne ifølge Microsoft vil være "konkurrencedygtige."

Vi må dog formode, at oplevelsen kommer til at minde om den, du får med andre tablets med Windows 8, og her har PC World forsøgt sig med at lægge Windows 8 over på Asus-tabletten Eee-slate samt Samsung-tabletten Slate 7.

Begge tablets kører normalt med Windows 7, men på trods af det beskriver PC World Windows 8 som et hurtigt, effektivt og flot styresystem til tablets.

Læs også:

Test: Kan det lade sig gøre at arbejde på en iPad?

Så god er Asus Transformer Prime med Android 4.0  




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital vækst 2024

På Digital Vækst 2024 bringer vi danske virksomheders organisation, forretning og data i spil samt spejler dem i det, som teknologipartnerne bringer til fadet. Konferencen bliver tætpakket med dygtige digitale ledere og frontkæmpere fra ind- og udland. De har én opgave på dagsordenen: At inspirere dig til at træffe de rigtige forretningsmæssige, teknologiske og strategiske valg i 2024, som kan sikre vækst for dig.

19. marts 2024 | Læs mere


Cyber Threats 2024: Sådan arbejder de IT-kriminelle – og sådan beskytter du dig

De cyberkriminelle har udviklet sig betydeligt, arbejder professionelt, fleksibelt og udnytter hinandens specifikke kompetencer – omtrent som en velsmurt koncern med klar ansvarsfordeling – og har ofte en klar politisk eller kommerciel motivation. Det stiller også nye krav til din tilgang til cybersikkerhed, og på Cyber Threats 2024 får du viden, som gør dig i stand til bedre at prioritere, planlægge og eksekvere en tidssvarende cybersikkerhedsstrategi.

20. marts 2024 | Læs mere


AI Impact Day: Har du styr på risiko og governance – og er du klar til AI Act?

AI og Machine Learning har for længst gjort sit indtog i centrale, kritiske forretningssystemer, og både udviklere, platformleverandører og koncerner er begyndt at udforske mulighederne. På dette eksklusive event dykker vi ned i AI's indflydelse på fremtidens forretnings- og IT-drift. Men vi ser også på, hvordan du mest effektivt arbejder med governance og risikostyring på dine AI-projekter.

21. marts 2024 | Læs mere