Artikel top billede

(Foto: /)

Analytiker: Teleselskaberne tjener tykt på roaming

Teleselskabernes roaming-indtægter har altid været en velbevaret hemmelighed. Læs her, hvad en analytiker gætter på, de tjener.

Læs også:
Advarsel til ferien: Roaming-bombe lurer uden for EU

Derfor skal du betale kassen for roaming på din ferie

Trods telebranchens gentagne løfter om at forbedre branchens blakkede ry, vil der også denne sommer være en lang række danskere, der vender hjem fra ferie, kaster et blik på telefonregningen og føler sig godt og grundigt snydt.

For trods telebranchens mange intentioner om at forbedre branchens image, er uigennemsigtige roaming-priser stadig et stort problem for forbrugerne.

Og selv om EU for nylig sænkede roaming-loftet i medlemslandene, går tendensen i den modsatte retning uden for EU's grænser.

Men at roaming-monsteret ikke så let lader sig udrydde, er der en god forklaring på.

For det er bestemt ikke småpenge, teleselskaberne hiver hjem, når uopmærksomme kunder for eksempel glemmer at slå dataroaming fra under sydens sol.

Teleselskaberne selv er ikke meget for at løfte sløret for deres roaming-indtægter.

"Roaming udgør en mindre del af den samlede mobilomsætning," skriver TDC's kommunikationsrådgiver Povl Rasmussen i et svar til Computerworld.

Konkurrenten Telia vil slet ikke kommentere selskabets roamingindtjening.

Det gør til gengæld teleanalytiker Torben Rune fra konsulentfirmaet Netplan.

"På verdensplan er mit gæt, at det er omkring 50 procent af teleoperatørernes trafik-indtjening, der er baseret på turister, som bliver flået. Det er i den grad et usundt system," lyder det fra Torben Rune, der tilføjer, at han godt er klar over, at tallene er kontroversielle.

"Jeg er mere usikker på Danmark. Men jeg gætter på, at tallet for nogle operatører er op til 40 procent."

At tallet muligvis er mindre for de danske operatører, forklarer han med, at der er flere danskere, der rejser ud i verden end omvendt. Det er med andre ord udenlandske operatører, der tjener på de danske turister, mens danske operatørers roaming-indtægt kommer fra de udenlandske turister i Danmark.

"Teleoperatørerne flår med andre ord hinandens kunder," lyder det fra Torben Rune.

Læs også: 
Advarsel til ferien: Roaming-bombe lurer uden for EU

Derfor skal du betale kassen for roaming på din ferie




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere