Artikel top billede

Ny telechef: Blind konkurrence skadelig for branchen

Kampen om forbrugernes gunst har skadet den danske telebranches omdømme, mener den danske teleindustris nye topchef, Jakob Willer, der tiltræder i dag.

Læs også: I dag får den danske telebranche ny direktør.

Forbrugerstyrelsens popularitetsundersøgelse, hvor telebranchen igen scorer de laveste pladser i troværdighed, er kedelig læsning for Telekommunikations-industriens nye direktør, 39-årige Jakob Willer, der tiltræder i dag.

"Grunden til, at teleindustrien kommer så skidt ud, er, at konkurrencen har udviklet sig, som den har. Branchen har kæmpet med næb og klør om kunderne og trafikken, og midt i kampen har man glemt at yde ordentlig service og sikre gennemsigtighed. Branchen er mere opmærksom på det problem i dag, men det er selvfølgelig noget, vi skal arbejde på at gøre noget ved," siger han.

Han mener, at pressen ofte er meget hurtigt ude, hvis der er en sag med et teleselskab, der har høje gebyrer.

"Det bliver hurtigt gjort til et brancheproblem, hvor det egentlig kun handler om det enkelte selskab. Det er forkert, når majoriteten af selskaberne faktisk opfører sig pænt," siger Jakob Willer.

Han mener desuden, at vi skal begynde at sige højt til hinanden, at det er ok at tjene pgne.

"Det er ligesom om, at det er blevet forbudt for den danske telesektor at tjene penge. Men når man investerer næsten 10 milliarder kroner om året, skal der også være udsigt til at få dem forrentet, og det kræver stabile politiske sigtelinjer og rammevilkår," mener han.

Vil have nyt teleforlig

Den anden store opgave, som han håber at få lejlighed til at arbejde med, er et nyt teleforlig.

"Vi skal gentænke det teleforlig, der ligger i dag. Det er tudsegammelt, og ingen politikere kan for alvor huske, hvad der står i det, og ingen har i dag et ejerskab til det forlig."

Det kan meget vel blive Jakob Willers første telepolitiske svendestykke, hvis videnskabsministeren spiller et nyt teleforlig på banen.

"Det vil være en højt prioriteret opgave, hvis der bliver taget hul på det. Det ville være et supergodt signal til industrien at give nye pejlemærker for regulering og politik, som kan give teleindustrien sikkerhed for de investeringer, den skal foretage," siger Jakob Willer.

Læs også: I dag får den danske telebranche ny direktør.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere