Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

Wikipedia skal gøres pænere

Har Wikipedia brug for et nyt udseende? Det mener et reklamebureau, som på egen hånd har skabt et nyt design.

Et stort W, et søgefelt og en menu, hvor man kan vælge sproget. Så minimalistisk er den nye Wikipedia-forside, som reklamebureauet New! fra Litauen har designet. Den minder om Googles meget simple forside, hvor man slipper for forstyrrende elementer. Det er kogt ned til det væsentlige, som altså er søgning efter information.

På webstedet Wikipedia Redefined kan man se det nye design fra New! Nu har Wikipedia ikke selv bedt om at få et nyt design - så det er nok tvivlsomt, om ideerne nogensinde bliver gennemført på verdens mest populære online-leksikon.

Det nuværende Wikipedia-design har eksisteret i otte år, og der er kun lavet små ændringer i denne tid.

Det er ellers nemt at gøre siden mere indbydende og dermed også få flere til at bidrage til leksikonet, mener New! Det er også nødvendigt at gøre noget. Fra marts til juli er antallet af Wikipedia-skribenter faldet med 5.000. Der er stadig 85.000 tilbage, men kvinder udgør mindre end 10 pct.

Det nye design byder også på et mere simpelt logo - det klassiske puzzlespil er afløst af et enkelt bogstav, W. De enkelte Wiki-projekter har også fået deres eget logo med et enkelt bogstav og de står nu samlet på bunden af siden. En farvebjælke viser, hvilke sprog der dominerer på siden.

Trods masser af "Synes godt om" tilkendegivelser på Facebook og positive kommentarer ser det ikke ud til, at New! kan få Wikipedia til at ændre sit design. I stedet overvejer reklamebureauet nu at bruge designet i sit eget online-leksikon som konkurrent til Wikipedia.

Samtidig er der små ændringer på vej i det populære leksikon. Til næste år kommer en ny editor, der skal gøre det lettere at redigere i artiklerne, og der arbejdes på et nyt design under kodenavnet "Athena", der ligner en krydsning mellem iOS og Microsofts gamle Encarta-leksikon. Men det kommer tidligst i 2015.

Et mere interessant projekt er det nye datainterface Wikidata, som i øjeblikket udvikles i Tyskland. I stedet for at angive befolkningstallet i et land i flere artikler kan man eksempelvis pege på den samme datakilde, som så sørger for, at tallet konstant er aktuelt - uden at det er nødvendigt at foretage ændringer i de enkelte artikler.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere