Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

Elgiganten: Kom bare med jeres elektronikskrot

Elgiganten har i årevis tilbudt kunderne, at de kan slippe af med deres udtjente computere og digitale kameraer og lever derfor allerede op til nyt EU-direktiv.

Netop vedtagne EU-regler tvinger alle større detailforretninger, der forhandler elektronik, til at tage brugt udstyr tilbage.

De nye regler er en udvidelse af EU-direktivet om affald af elektrisk og elektronisk udstyr (WEEE), som gradvist bliver implementeret i hele EU i løbet af de næste syv år.

"Det direktiv er vi helt med på, for vi har altid tilbudt kunderne at de kan returnere deres elektronikskrot og lade os bortskaffe det gennem de rigtige kanaler, så det ikke ender i en skovkant eller et tredjeverdensland," siger Jakob Reland, servicechef, Elgiganten.

Lige lidt strammere

Faktisk er det reviderede direktiv også strammere lige præcis i forhold til ulovlig eksport af elektronik-skrot. Brugt udstyr kan eksempelvis kun eksporteres til ikke-OECD-lande, hvis man kan dokumentere, at udstyret er beregnet til direkte genbrug, er fuldt funktionsdygtigt og derudover bliver transporteres forsvarligt.

Fra 2018 vil direktivet blive udvidet fra sit nuværende begrænsede omfang til at gælde for alle kategorier af elektronisk affald. Senest fra februar 2014 skal det være muligt for forbrugerne gratis at returnere småt e-affald såsom mobiltelefoner til store detailforretninger på mindst 400 kvadratmeter.

Ifølge CRN's oplysninger er en væsentlig ændring i direktivet, at man hidtil kun har skullet tage elektronikprodukterne retur, hvis kunden købte noget nyt. Nu er det sådan, at uanset om kunden køber nyt eller ej, så skal kunden have lov at komme af med sit gamle elektronik.

Elgiganten har styr på at komme af med affaldet på forsvarlig vis, men det har krævet arbejde at få plads.

"Hvis kunder kommer ind med et produkt, de vil af med uden at købe et nyt, så er det ikke noget problem for os, men jeg kan godt se, at for mindre detailhandlende som ikke har de ting på plads, kan det være et problem at komme i gang med.

Elgigantens nordiske hovedkontor har overblikket over mængden af elektronikskrot, der returneres til Elgigantens butikker, men har ikke endnu suppleret os med konkrete tal på affaldsmængden.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere