Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

Vestas-nedskæringer rammer it-ansatte

Farvel til 1.400 ansatte i vindmøllegiganten rammer også it-afdelingen.

Danmarks store vindmølleproducent er ikke færdig med at gennemføre afskedigelser, der skal forsøge at bringe den økonomisk ramte virksomhed på vingerne igen.

Vestas har annonceret, at der det kommende år vil blive nedlagt 1.400 stillinger. Det vil ifølge epn.dk bringe det samlede antal fyrede op på cirka 3.700 mennesker.

Vestas har små 600 it-folk ansat i selskabets store it-afdeling, som du kan læse mere om her.

Torsdag vil de ansatte i Vestas IT blive klogere på deres skæbne, oplyser CIO Torben Bonde til Computerworld.

Torben Bonde, kan du be- eller afkræfte, at der skal fyres it-folk i morgen i Vestas?

"Egentlige fyringer skal følge de generelle regler omkring massefyringer og sker først, når repræsentanter fra medarbejderne har været involveret," lyder det fra Torben Bonde.

Han meddeler dog, at der ikke vil finde fyringer sted torsdag, hvor selskabets it-ansatte vil blive informeret om, hvordan Vestas IT vil håndtere situationen.

Der skal skæres

Men vil der ske nedskæringer i it-afdelingen?

"Ja, der vil ske nedskæringer også i it-afdelingen, som der sker i resten af Vestas. Hvor meget og hvornår, det ved jeg faktisk ikke engang jeg endnu. Det en del af en generel tilgang til situationen. Hele Vestas kører den samme proces."

Ved du, hvor meget du skal spare?

"Ja, jeg ved godt, hvad jeg går efter, og jeg har en række ideer til, hvordan vi gør det."

Hvor meget skal du spare?

"En ting er kroner og ører, en anden er antal hoveder. Du får mig ikke til at sige et specielt tal. Jeg må ikke sige det, hvis jeg kendte det. Det ville være en overtrædelse af reglerne (om massefyringer, red.), hvis jeg nævner noget som helst."

"Det er en proces, vi ikke er færdige med. Vi har et ide-katalog, og det har nogle head counts, og så er det op til forretningen at sige, hvilke af de ideer, de er med på. Nogle af idéerne vil jo betyde ændring af de services, forretningen får i dag."

Bestræber du dig på, at der skal afskediges så få som muligt?

"Nej, det kan man ikke sige. Jeg bestræber mig på at finde det, der giver den mest optimale service til forretningen, samtidig med det har den størst mulige impact på cost. Det er mit job. Det er ikke mit job, at der skal være x-antal medarbejdere i it-afdelingen. Jeg skal optimere den cost base, vi har, til at give mest mulig service til firmaet."

Hvilke områder er mest udsat?

"Det vil jeg gerne vente med at fortælle til i morgen. Da vil jeg fortælle medarbejderne, hvilke prioriteringer, vi har. Hvad vi vil fokusere på, og hvad vi ikke vil fokusere på. Det skal de helst have fra mig og ikke ved at læse det på internettet."

Bliver I væsentligt færre?

"Jeg har ikke regnet procenten ud. Men vi har siden 2010 været i en proces, hvor vi gradvis har trimmet vores organisation. It-afdelingen var på over 800 mand dengang, og i den mellemliggende periode har vi centraliseret forskellige områder og har 25-30 procent færre ansatte i dag, end da vi var flest."

Vestas forventer at spare små 1,87 milliarder kroner på nedskæringerne og bringe organisationen ned på cirka 19.000 ansatte ved årets udgang.

Læs også:

Vestas CIO: It-ledelse er som en tenniskamp med 10 modstandere




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere