Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

(Foto: Povl D. Rasmussen)

Massevis af forskere i business intelligence på vej fra dansk universitet

Forskning i business intelligence på Aalborg Universitet skal øge konkurrenceevnen i Europa.

Aalborg Universitet er blandt initiativtagerne til et EU-støttet forskningssamarbejde mellem universiteter og erhvervsliv, der skal de europæiske virksomheder bedre i den internationale konkurrence.

Og hvordan gør man så det?

Jo, man uddanner 100 ph.d.'er i business intelligence, for det er ifølge de fem europæiske universiteter, der står bag forskningssamarbejdet, hvis Europa skal gøre sig håb om at blive mere konkurrencedygtige i forhold til den øvrige verden.

"De nye eliteforskere skal være med til at give europæiske virksomheder en konkurrencemæssig fordel ved at levere den nødvendige teknologi og viden om brugen af business intelligence, alt imens truslen mod deres konkurrenceevne vokser," lyder det fra Torben Bach Pedersen, leder af Aalborg Universitets Center for Data-Intensive Systemer (Daisy) og en af initiativtagerne til den nye internationale forskerskole:

"Moderne virksomheder er så komplekse, at man ikke bare kan styre dem via mavefornemmelser. Men hvis man forstår både sin egen og konkurrenternes forretning, har man mulighed for at udvikle sig," siger han.

50 millioner støttekroner

Forskningsprogrammet får 50 millioner kroner i støtte af EU Kommisionens Erasmus Mundus Joint Doctorate-eliteprogram, men der skal også hentes støtte fra erhvervslivet, og de danske BI-virksomheder er interesseret i samarbejdet, blandt andet Affecto og SAS Institute.

"Det er meget spændende, at vi nu får mulighed for at bidrage til forskning inden for vores eget kernekompetenceområde," siger Erasmus Holm, marketing manager fra Affecto Danmark.

Tanken er, at forskerne skal arbejde tæt sammen med virksomhederne om konkrete løsninger og projekter.

Og samtidig har virksomhedernes medarbejdere mulighed for selv at ansøge om en ph.d. i business intelligence.

Aalborg Universitet åbner for ansøgninger til ph.d.-programmet i business intelligence i begyndelsen af oktober 2012 her på hjemmesiden.

De fem tekniske universiteter der indgår i forskningsskolen er, udover Aalborg Universitet, det belgiske frie universitet i Bruxelles, det tyske tekniske universitet i Dresden, det spanske polytekniske universitet i Catalonien og det polske teknologiske universitet i Poznan.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere