Artikel top billede

Trods skuffelse: Derfor tror Citrix stadig på desktop-virtualisering

Markedet har ikke udviklet sig som forventet. Alligevel tror Citrix stadig på, at desktop-virtualisering kan blive mange penge værd. Se hvorfor her.

Læs også:
Desktop virtualisering: Er festen allerede forbi?

Sådan får du mest virtuel desktop for pengene

Salget af virtuelle desktops (VDI) vokser hos it-selskabet Citrix i Danmark.

Dog ikke vildt og voldsomt.

VDI i form af produktet XenDesktop står således i første halvår af 2012 for 75 procent af væksten i omsætningen hos den amerikanske it-virksomhed i Danmark, når man spørger selskabet danske landechef, Mads Skalbo.

"Ingen tvivl om, at VDI vokser, men vi kan også konstatere, at udviklingen af markedet ikke har vokset så stærkt, som vi troede, det ville," fortæller Mads Skalbo.

Han forklarer, at en af udfordringerne i VDI-salget har været, at teknologien skal skubbe gammel teknologi til side først, selv om Citrix sammen med konkurrenten fra VMware for godt fem år siden udskreg VDI som den næste store virtualiseringsbølge på højde med servervirtualisering.

Glem one-size-fits-all

VDI-bølgerne er ikke gået så højt, som det blev forventet i forrige årti.

Mads Skalbo fremhæver i den sammenhæng, at man måske ikke skal hænge sig så meget i tekniske termer som eksempelvis VDI (virtuel desktop infrastruktur), men i stedet fokusere på, hvad kunderne reelt vil have.

"Vores kunder har et behov i forhold til at få adgang til data, filer og applikationer, og det kan vi løse på mange måder," siger Mads Skalbo.

Han henviser her til, at Citrix er leveringsdygtig i applikationslevering med blandt andet et af selskabets flagskibsprodukter, XenApp.

"Vi mener ikke, at en one-size-fits-all-løsning er det rigtige, og derfor har vi flere produkter end den rene VDI-løsning," siger han.

Han tilføjer, at Citrix rent faktisk hjælper store kunder med at nedskalere licenser fra VDI til XenApp, hvis det er i kundens interesse.

Taber gerne penge på kort bane

Det betyder reelt, at kunden lægger færre penge hos Citrix.

"Det er meget kortsigtet hele tiden at forsøge at sælge den dyreste løsning, og vi vil da gerne bevare vores kunder i det lange løb," fortsætter Mads Skalbo.

Så udbredt er VDI i Danmark

Citrix danske landechef vil dog på ingen måde afvise, at VDI fremover kan blive et stort hit, selvom flere it-forhandlere, som Computerworld har talt med, påpeger, at VDI-festen måske er ved at være slut, inden den overhovedet kom i gang. 

"Jeg tror, vi først kun lige er ankommet til festen," siger den danske landechef fra et selskab, der har store økonomiske interesser i at sælge VDI.

Hver tredje bruger VDI i Danmark

At VDI-festen ikke er helt uden puls, viser tal fra it-analysehuset IDC, som i september udførte en spørgeskemaundersøgelse omkring VDI-brugen i Danmark.

Her tilkendegav 31 procent af de danske virksomheder med 10 eller flere ansatte, at de bruger desktop virtualisering i højere eller mindre grad, og 17 procent svarede, at de overvejer det.

IDC-analytiker Anders Elbak peger på, at for mange er VDI et overkill, og ofte er det økonomien, som stopper den slags projekter.

"I modsætning til server-virtualisering giver VDI meget små umiddelbare besparelser. For at få business casen til at gå op, er virksomhederne nødt til at dokumentere værdien af de opnåede fordele ved eksempelvis at give medarbejderne mobile desktops, der kan anvendes på forskellige pc'er og andre devices," udtaler Anders Elbak.

Samtidig peger han på, at en international IDC-undersøgelse fra 2011 fremhæver Citrix som markedsledende inden for desktop virtualiseringen med VMware lige i hælene.

Læs også:
Desktop virtualisering: Er festen allerede forbi?

Sådan får du mest virtuel desktop for pengene




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere