Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

Forhandler: Millionoverskuddet udbetales som sædvanlig til ejeren

Datamann sidder sammen med sin nærmeste konkurrent solidt på markedet for løsninger til autobranchen. Millionoverskuddet udbetales som sædvanlig til ejeren.

Søborg-forhandleren Datamann sidder på omkring 35 procent af markedet for løsninger til autobranchen, og den nærmeste konkurrent ADP er en endnu større spiller på området. Alligevel vil selskabets økonomichef Jens Grann ikke betegne situationen, som at de to virksomheder tilsammen sidder på et monopol.

"Nej, det kan man ikke sige for i den lave ende af markedet findes et produkt, som også er meget populært," lyder det.

Forretningen går godt, og overskuddet på godt to en halv million kroner udbetales til ejeren Stefan Hestbæk.

"Der er ikke noget argument for at hobe egenkapital op i et aktieselskab, så kan man lige så godt udbetale overskudddet," forklarer Datamanns økonomichef Jens Grann.

Kommunikation er humlen

En Datamann-løsning til autobranchen omfatter økonomi, administration, værksteds- og værkførerfunktion, styring af reservedelslager, fakturering og bestilling af biler.

"Humlen i løsningen er kommunikationen mellem vores system og fabrikken eller importøren eller ofte begge dele," siger Jens Grann.

Hvis for eksempel en bil kommer ind på et værksted med en smadret front, så kan værkføreren i dag tage et billede og (næsten) få systemet til at fortælle ham, hvilke dele der skal bruges. Datamanns løsning kan så til gengæld fortælle værkføreren, hvad reservedelene koster.

Økonomichefen lægger ikke skjul på, at løsninger til autobranchen er en "væsentlig indtægtskilde". Faktisk baserer Datamann, som i 2011/2012 havde en bruttofortjeneste på knap 19 millioner kroner, omkring 70 procent af sin omsætning på autokunder.

"Det går godt. Nogle af kunderne er blevet større, og der er kommet nye til. Særlig det, at der kommer nye til, er rigtig dejligt," siger Jens Grann.

Han fortæller, at der blandt de nye kunder er Finn Allan Eriksen Automobiler i Århus som forhandler Mazda og Nissan og forhandleren Mazda Hobro.

Søsætter ASP-løsning

Jens Grann betegner det som noget af en milepæl, at firmaet efter års arbejde har søsat sin nye ASP-løsning (Application Service Provider) til autobranchen med Mazda Hobro som første kunde. Idéen med ASP-løsningen er, at det skal være nemt. Alt, hvad en ASP-løsning kræver, er en internetforbindelse, så kan kunden bruge sin løsning og eventuelt komme i kontakt med leverandøren, hvor løsningen ligger.

En sådan ASP-løsning Datamann leveret i flere år til ejendomsadministration, hvor kravene til kommunikation og integration har været knap så krævende.

I den lave ende af markedet findes som nævnt flere forskellige løsninger, mens det i den høje ende enten er ADP eller Datamann, der sidder på markedet. Herudover har enkelte producenter egne løsninger som eksempelvis SMC, der forhandler Folkevogn og Mercedes.

Forventningerne til indeværende regnskabsår er "relativt positive" ifølge økonomichefen:

"Det kunne godt se ud til, at vi kan holde samme niveau som i det forgangne år, og det vil bestemt være tilfredsstillende, for det niveau er faktisk over vores egne forventninger."




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere