Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

Foxconn åbner fabrikker i USA

De nye fabrikker i USA skal måske producere et kommende Apple-fjernsyn.

Den taiwanesiske elektronik-gigant Foxconn Electronics (Hon Hai) gør nu klar til at åbne sine første fabrikker i USA. Det melder Digitimes. Foxconn undersøger i øjeblikket, hvor fabrikkerne skal placeres, og blandt de mulige kandidater nævnes bilbyen Detroit og Los Angeles.

Foxconn-chef Terry Guo kunne forleden fortælle, at selskabet vil starte et uddannelses-program for amerikanske ingeniører, der skal bringes til Kina eller Taiwan for at lære om produktudvikling og fremstilling.

Traditionelt har det været lige omvendt. Mange selskaber har sendt deres eksperter til Kina for at undervise de lokale medarbejdere - som i sidste ende har overtaget deres job. Nu er situationen altså den modsatte. Viden skal flyde den anden vej.

Ingeniørerne skal også undervises i det kinesiske sprog og forskellige fremstillings-metoder, som så kan bruges, når de vender tilbage til USA.

Ifølge Digitimes skal de nye fabrikker i USA sandsynligvis fremstille fladskærms-tv, som er mindre komplicerede end produkter som iPhone. Foxconn har netop klaget over, at produktionen af den seneste iPhone går langsommere end ventet, og man har svært ved at følge med efterspørgslen.

Skal måske fremstille Apple-tv

Der spekuleres nu på, at et kommende Apple-fjernsyn skal fremstilles på de nye fabrikker. Foxconn har en lang række kunder som Microsoft, Lenovo og IBM, men 40 pct. af produktionen går til Apple.

Næsten halvdelen af verdens forbruger-elektronik bliver bygget hos Foxconn, der beskæftiger 1,1 millioner mennesker i Kina, Mexico, Brasilien og Østeuropa. Firmaet blev stiftet i 1974 som en producent af plastknapper til fjernsyn, men i de seneste år er det gået stærkt med en årlig vækst på 30 procent.

Foxconn købte tidligere i år 10 pct. af japanske Sharp og fik dermed også adgang til en tiende generations LCD-fabrik i Sakai i Japan. Det skulle være den eneste fabrik i verden, der kan fremstille skærme med 60-80 tommer.

Gou sagde tidligere i år, at man gør klar til at producere et Apple-tv, men måtte senere trække sine udtalelser tilbage. Apple har stadig ikke bekræftet, at selskabet faktisk vil fremstille sit eget tv-apparat.

Mennesketomme fabrikker

Samtidig satser Foxconn stort på at automatisere sine produktion med robotter, og det betyder også, at antallet af medarbejdere kan reduceres og lønningerne kommer dermed til at spille en mindre rolle. Inden 2014 skal der installeres én million robotter - som Foxconn selv vil bygge - og selskabet bliver dermed også verdens største producent af robotter.

Den første opgave for robotterne bliver således at bygge andre og endnu mere avancerede robotter.

Foxconn er ikke de eneste, der flytter fabrikker til USA. En rapport fra Boston Consulting Group anslår, at en tredjedel af de helt store amerikanske virksomheder overvejer at flytte produktionen tilbage til USA. Det er dog ikke sikkert, at det kommer til at skabe så mange nye job.

I fremtidens mennesketomme fabrikker er der kun brug for ganske få mennesker til at overvåge robotterne, og så betyder det ikke så meget, om fabrikken ligger i Kina, Europa eller USA.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere