Artikel top billede

Minister: Sådan høster vi gevinsterne af innovationen

Innovation er et af de vigtigste danske råstoffer i kampen med konkurrencen fra udlandet, fremhæver minister. Se her, hvordan vi kan udvinde innovationens gevinster.

Læs også:
SAP: Danmark kan bliver digital bannerfører i verden

Minister for forskning, innovation og videregående uddannelser, Morten Østergaard (R), barsler med en større innovationsstrategi for kongeriget Danmark.

Ministeren mener, at med den fremtidige innovationsstrategi skal offentlige ledere og myndigheder være mere risikovillige og parate til at formulere "en mand på månen"-strategi og ikke mindst følge den til dørs.

Det fortalte han fornylig til Computerworld på Dansk IT's konference omkring, hvordan vi omsætter viden til vækst, som løb af stablen i Rambølls lokaler på Amager i København i sidste uge.

"Vi skal turde lægge en strategi og følge den med pejlemærker for, hvordan vi bruger vores kompetencer bedst muligt. Det skal være ambitiøse mål, og jeg er åben for kritik fra pressen, når vi nu sætter os nogle ambitiøse mål," forklarer Morten Østergaard til Computerworld, inden han bevæger sig ud i sin ministerbil.

Han fortæller samtidig, at lanceringen af innovationsstrategien kommer inden årets udløb.

Få liv i projekterne

Ministeren har inden lyn-interviewet med Computerworld fortalt omkring 100 tilhørere på Dansk IT's konference, at han i forbindelse med den kommende innovationsstrategi ønsker nøgleteknologier, der kan befrugte flere brancher på én gang.

Her peger han eksempelvis på de mange oversvømmelser, der de seneste somre har ramt danske kælderrum - et problem kommunerne i de kommende år skal bruge 2,5 milliarder kroner på at bekæmpe med højteknologiske løsninger.

"Skal vi ikke udvikle løsningerne, så vi også kan eksportere dem? Det tænker jeg, at de skal," lyder det fra Morten Østergaard, som også fremhæver telemedicin og opbygningen af smart grids som strategiske områder, der både kan benyttes med store besparelser i Danmark, men at løsningerne også kan sælges til udlandet.

"Og ingen tvivl om, at it kommer til at spille en vigtig rolle i alle aspekter af innovationen," lyder det fra Morten Østergaard.

Risikerer Dødens Dal

Den radikale innovationsminister siger, at hvis løsningerne bare fremstår som gode cases uden egentlig implementering, ender de med at havne i 'Dødens Dal', der ligger et sted mellem to stole.

"Derfor skal vi tænke hele forløbet fra forskning til forandring med konkrete produkter med ind fra starten, hvor vi skal udvise større risikovillighed og fælles vilje til at satse," siger han med adresse til både den private og offentlige sektor.

En af de kortsigtede løsninger hedder erhvervsstøtte, mens en mere langsigtet strategi er danske uddannelsesinstitutioners fokus på innovation og tværfaglighed i uddannelserne, hvilket også er punkter, der ifølge ministeren kommer med i den kommende strategi.

Det betyder blandt andet, at uddannelserne skal tages i meget tættere samspil med virksomhederne - eventuelt i form af praktikforløb.

"Folk skal uddannes på en måde, så de tænker innovativt, og her er et 14 dages kursus i innovation altså ikke nok," lyder det fra Morten Østergaard.

Læs også:
SAP: Danmark kan bliver digital bannerfører i verden




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere