Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

Microsoft: Ingen grund til panik om muse-overvågning

Internet Explorer kan bruges til at overvåge din mus, men der er ingen grund til bekymring, mener Microsoft.

Microsoft har nu reageret på historien om, at websteder kan følge musepilens bevægelser på skærmen i Internet Explorer. Firmaet Spider.io har opdaget, at websteder kan registrere musepilens position selv uden for browservinduet. Det kan tilmed gøres helt uden malware på computeren. Internet Explorer sladrer selv om musepilen.

Det lyder som et meget alvorligt sikkerhedshul, men Microsoft mener, at problemet snarere handler om konkurrence mellem bannerfirmaer end om brugernes sikkerhed eller beskyttelse af private data.

"Vi arbejder aktivt på at tilpasse denne adfærd i Internet Explorer. Der er lignende muligheder i andre browsere. Bannerfirmaer kan forvente at viewpoint-detektering i IE vil fungere på samme måde som i andre browsere," skriver Microsofts Dean Hachamovitch i IE-bloggen.

Spider.io har lavet en online-demo, hvor man kan afprøve, hvordan tricket kan bruges.

Muligheden for at spore musemarkøren på skærmen er især interessant i forbindelse med virtuelle tastaturer, hvor brugeren skal klikke på bestemte knapper for at indtaste et kodeord eller en pin-kode.

Det skal gøre det sværere at bruge keyloggere til at registrere tastetryk, men i dette tilfælde kan man blot altså opfange musemarkørens bevægelser i stedet.

En angriber behøver blot at købe en bannerannonce på en hjemmeside, som du besøger, og så længe denne side er åben, er det så muligt at registrere alle musemarkørens bevægelser.

Det gælder også, selv om du befinder dig på et helt andet faneblad, skifter til et andet vindue eller har minimeret browser-vinduet.

Spider.io fortæller også, at mindst to annoncefirmaer allerede bruger sikkerhedshullet til at spore brugerne.

Men Microsoft henviser til, at Spider.io selv er et banneranalyse-firma, og de eneste firmaer som bruger tricket er konkurrenter til dem.

Der er ingen meldinger om, at brugere har mistet personlige data som en konsekvens af dette trick, og Microsoft mener at det er meget svært at udnytte i praksis.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere