Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

Slut med at skjule dig på Facebook

Facebook afskaffer nu muligheden for at bestemme, hvem der kan finde din profil ved at søge efter dit navn.

Indtil nu har det været muligt at leve en anonym tilværelse på Facebook med en skjult profil, som ikke kan findes med en almindelig navnesøgning. Men den pågældende funktion bliver nu afskaffet. Det fortæller Facebook i en meddelelse.

I dag kan du gå ind under "Privatindstillinger" og "Sådan opretter du forbindelse", hvor du kan vælge, om det er kun er venner, venners venner eller alle, der kan finde profilen ved at søge efter navn. Det kan bruges til at skjule profilen for alle andre end dem, som du selv har inviteret.

Det er så slut nu. Fremover kan alle brugere finde alle profiler. Facebook begrunder det med, at der er mange andre muligheder for at finde frem til folk på det sociale netværk. Selv om du blokerer for en navnesøgning, er det sandsynligvis alligevel muligt at finde dig på andre måder.

Facebook er allerede begyndt at fjerne denne funktion for de brugere, der ikke benytter den, og i løbet af de kommende uger bliver den fjernet for alle.

Det er kun en lille procentdel af brugerne, der bliver berørt af dette, men her kan det til gengæld have en dramatisk effekt - de skjulte profiler ligger pludselig til frit skue på det sociale netværk.

Der er samtidig en række andre ændringer i privatlivs-indstillingerne på Facebook. Nu bliver det lettere at ændre synligheden for specifikke elementer uden at skulle gå til en separat side. Der er også flere muligheder for at indstille rettighederne for applikationer.

Facebook har også opdateret sin aktivitetslog, hvor det nu skulle være lettere at sortere i billeder, statusopdateringer og andre former for indhold. Et nyt "Request and Removal" værktøj kan bruges til at bede vennerne om at fjerne uheldige billeder, hvor du er tagget.

Som med alle nye ændringer på verdens største sociale netværk bliver brugerne gradvist flyttet over i det nye system, så nogle brugere vil opleve, at ændringerne allerede er gennemført, mens andre må vente i nogle uger.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere