Artikel top billede

Nu kommer super-konsollerne

Det ser ud til, at 2013 bliver et stort år for alle konsol-fans. Der er mange nye spændende modeller på vej.

Det skulle være næsten sikkert, at der både kommer en ny Xbox og PlayStation i dette kalenderår. Faktisk ser det ud til, at 2013 kan blive et meget stort år i konsol-verdenen. Spilfirmaet Valve kommer med sin egen Steam Box konsol, og den meget omtalte Android-konsol Ouya er snart klar til levering.

Hverken Microsoft eller Sony har officielt bekræftet, at de kommer med efterfølgeren til henholdsvis Xbox 360 og PlayStation 3. Men der er mange rygter om de nye modeller, der allerede kan blive præsenteret på Consumer Electronics Show i Las Vegas i januar, Game Developers Conference i marts eller spilmessen E3 til sommer.

Nintendo har netop lanceret sin nye Wii U, og det er efterhånden tid til en ny konsol-generation. Xbox 360 har været på markedet i syv år, mens PS3 kom for seks år siden.

Xbox sælges i to versioner

Ifølge rygterne er der AMD-hardware i den næste generation af konsollerne. Der skulle være en ny integreret version af Kinect og Blu-ray-drev i den nye Xbox. I november kom det frem, at den næste generation af Xbox kommer i to meget forskellige versioner; en billig set-top model og en fuld konsol.

Den nye set-top boks kører med en reduceret version af Windows 8 og understøtter det, der beskrives som "casual games". Her er der sandsynligvis tale om browserspil og lignende, der ikke stiller de store krav til processor og lagerplads. Desuden vil boksen give adgang til forskellige streaming-tjenester.

Det skulle være en del af en større strategi, hvor Microsoft vil sikre, at kerne-arkitekturen til den næste Xbox-generation er så skalerbar, at den kan køre på mange forskellige enheder.

Xbox-systemet bliver også kombineret med telefoni-software, så man kan bygge en telefon med Microsofts Xbox Live-tjenester.

Det overvejes også at licensere teknologien til tv-producenter, som så kan indbygge Xbox direkte i deres fjernsyn. Men det er kun rygter, og Microsoft har ikke selv bekræftet oplysningerne.

Der er ikke så mange tekniske data om den næste PlayStation, men det regnes for sikkert, at Sony vil integrere en ny version af bevægelsesstyringen Move. Der skulle også være en ny controller.

Det er muligt, at både Microsoft og Sony vil integrere en touch-skærm i controlleren, ligesom det er tilfældet i Touchpad til Wii U.

Samlede millioner på Kickstarter

Den første nye konsol i 2013 er samtidig et af de mest spændende projekter, der kan udfordre Microsoft og Sony. Det er Android-konsollen Ouya, som har indsamlet intet mindre end 50 millioner kroner på Kickstarter.

De omkring 60.000 personer, der har forpligtet sig til at betale mindst 95 dollar på Kickstarter, kan nu se frem til at modtage konsollen i marts 2013.

Den nye konsol bliver dermed betydeligt billigere end Microsofts Xbox 360, Sony PlayStation 3 og Nintendo Wii. Alle kan udvikle spil til konsollen, og Ouya forlanger kun, at i det mindste en del af spillet skal være gratis.

Den indeholder en Tegra-3-processor, 1 GB RAM, 8 GB intern lager og understøtter HDMI, WLAN, Bluetooth og USB 2.0. Android 4.0 er installeret på konsollen, og der medfølger en trådløs gamepad.

Tolv Kickstarter-brugere har doneret 55.000 kroner til projektet, og de kan nu se frem til at modtage en konsol med deres personlige brugernavn indgraveret og en personlig invitation til en stor launch-fest i San Francisco.

Den første version af Ouya bliver allerede leveret til udviklere i disse dage. Indtil videre er der kun annonceret få spil til konsollen.

Steam udvikler sin egen konsol

Senere i 2013 kommer Steam-konsollen fra Valve Software. Firmaet er mest kendt for spiltjenesten Steam og populære spil som The Portal. Valve har allerede en Big Picture Mode, hvor man kan betjene Steam med en konsol-lignende brugerflade. Efter tre måneders betatest blev Big Picture Mode officielt lanceret i december.

Der er omkring 40 spil i butikken, som kan bruges sammen med en gamepad. Her er det ikke nødvendigt at tilslutte tastatur eller mus. Det danske Limbo er et af de spil, der er optimeret til Big Picture Mode.

Det handler ikke kun om hardware. Valve forsøger angiveligt at køre Steam i stilling som den centrale platform for levering af spil, ligesom Google har etableret Android som mobil platform.

Ifølge tidligere rygter skal Steam Box indeholde en Core i7 processor, 8 GB RAM og grafik-processor fra Nvidia. Den skulle være i stand til at køre alle normale pc-spil, og den skulle også understøtte alternative spiltjenester som EA's Origin.

Der er sandsynligvis tale om en kompakt pc i en boks, der er klar til at blive koblet til fjernsynet. Den bliver muligvis leveret med en controller med udskiftelige komponenter. Valve fik et patent på en sådan controller sidste år.

Det ser ud til, at Steam gør klar til et slagsmål med Apple og deres Apple TV platform. Steam vil etablere en åben platform for spil som alternativ til Apples lukkede model. Her kan der blive tale om en gentagelse af kampen mellem iOS og Android.

Der er omkring 50 millioner registrerede brugere og 1.700 spil i Steam-tjenesten, som er den største download-butik for spil på nettet.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere