Artikel top billede

Foto: Jakob Fynsk

Skats nye it-direktør: Sådan griber jeg opgaven an

Skats nye it-direktør er klar til at indtage en af de mest centrale it-poster i den danske stat. Her fortæller han, hvordan han vil gribe opgaven an.

Læs også:

Skat ansætter ny it-direktør

Jan Topp Rasmussen er ny it-direktør hos Skat.

Han glæder sig til at begynde i sin nye stilling den første februar, fortæller han til Computerworld.

Indtil da fortsætter han som it-direktør i Region Syddanmark.

"Det bliver rigtig spændende, og jeg glæder mig til at komme igang," siger han om stillingen hos Skat.  

Skat har ansat Jan Topp Rasmussen som en del af en ny organisering, hvor han som ny CIO bliver en del af Skats top.

Han fortæller, at det er alt for tidligt at fortælle om, hvilken it-vej han ser Skat følge. Allerførst skal han have sat sig ind i sagerne.  

"Jeg skal selvfølgelig ind og se på, hvordan Skat er skuet sammen, og hvordan det fungerer," siger han.

"Jeg har ikke nogen revolutionerende ting, som skal implementeres lige nu og her. Det vil være alt for tidligt," siger han. 

Men den nye organisering i Skat betyder, at der samles en ny koncerndirektion i Skat, som har til opgave at udstikke en strategi, siger han.

Jan Topp Rasmussen tilføjer, at det selvfølgelig skal ske i samarbejde med øvrige interessenter og de digitaliseringstiltag, som allerede er i gang.

"Det handler for mig og den øvrige direktion om at komme ind og definere en dagsorden og strategi. Og den vil langt hen ad vejen komme til at handle om digitaliseringsprocessen, der jo allerede er kommet godt fra start."

Handler om det it-strategiske

Skat bibeholder et setup med en it-driftschef og en projektchef og får altså en it-direktør ovenpå det eksisterende it-lag.

Det betyder ifølge Jan Topp Rasmussen, at det strategiske sigte kommer til at fylde en del.

"Men der er mange ting at forholde sig til. Jeg er også nødt til at gå ind og se på, hvordan vi håndterer leverandører, og hvordan hele porteføljen er skruet sammen."

Han opfatter arbejdet med digitaliseringen hos Skat som spændende, fordi organisationen er meget borgernær.

Skal kunne klare kritik af Skats it

Men borgernært betyder traditionelt også, at der er risiko for kritik.

Og Skat er da med de mange digitaliseringsprojekter også ofte udsat for kritik. Senest omkring indførelsen af det digitale motorregister.   

Frygter du ikke, at du har fået øretævernes holdeplads?

"Jeg har det sådan, at det er øretævernes holdeplads lige meget, hvor man er ansat. Jeg kender ikke nogen steder, hvor man er beskyttet. Hvis man sidder i et direktionslag, skal man være parat til at kunne stå på mål og til ansvar, også for det som ikke går helt som planlagt," siger Jan Topp Rasmussen.  

Jan Topp Rasmussen er bosiddende i Odense, hvor han påregner at lade teltpælene blive stående og pendle til hovedstaden.

"Jeg har før pendlet i tre et halvt år til Esplanaden. Så jeg kender ruten," siger Jan Topp Rasmussen.

Læs også:

Skat ansætter ny it-direktør




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital vækst 2024

På Digital Vækst 2024 bringer vi danske virksomheders organisation, forretning og data i spil samt spejler dem i det, som teknologipartnerne bringer til fadet. Konferencen bliver tætpakket med dygtige digitale ledere og frontkæmpere fra ind- og udland. De har én opgave på dagsordenen: At inspirere dig til at træffe de rigtige forretningsmæssige, teknologiske og strategiske valg i 2024, som kan sikre vækst for dig.

19. marts 2024 | Læs mere


Cyber Threats 2024: Sådan arbejder de IT-kriminelle – og sådan beskytter du dig

De cyberkriminelle har udviklet sig betydeligt, arbejder professionelt, fleksibelt og udnytter hinandens specifikke kompetencer – omtrent som en velsmurt koncern med klar ansvarsfordeling – og har ofte en klar politisk eller kommerciel motivation. Det stiller også nye krav til din tilgang til cybersikkerhed, og på Cyber Threats 2024 får du viden, som gør dig i stand til bedre at prioritere, planlægge og eksekvere en tidssvarende cybersikkerhedsstrategi.

20. marts 2024 | Læs mere


AI Impact Day: Har du styr på risiko og governance – og er du klar til AI Act?

AI og Machine Learning har for længst gjort sit indtog i centrale, kritiske forretningssystemer, og både udviklere, platformleverandører og koncerner er begyndt at udforske mulighederne. På dette eksklusive event dykker vi ned i AI's indflydelse på fremtidens forretnings- og IT-drift. Men vi ser også på, hvordan du mest effektivt arbejder med governance og risikostyring på dine AI-projekter.

21. marts 2024 | Læs mere