Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

Her er verdens mindste Android-konsol

Den nye Android-konsol fra amerikansk PlayJam er ikke meget større end en usb-nøgle.

Det tegner til, at 2013 bliver et stort år i konsol-verdenen, og der kommer stadig flere produkt-annonceringer. Et af de mest omtalte produkter er Android-konsollen Ouya, der samlede hele 50 millioner kroner på Kickstarter sidste år. Men et nyt projekt forsøger nu at stjæle opmærksomheden. Det er den lille GameStick fra det amerikanske firma PlayJam. Den fylder ikke meget mere end en usb-nøgle og sættes direkte i fjernsynets hdmi-indgang.

GameStick skal forvandle fjernsynet til en Android-baseret spillemaskine. Der er også en controller, der fungerer over en trådløs forbindelse. Controlleren har en lille indstikplads, hvor man kan anbringe GameStick-modulet under transport.

Hardwaren kan ikke helt måle sig med Ouya, som indeholder en Tegra-3-processor. GameStick bruger et Amlogic-chipsæt (dual-core), som er langsommere end Tegra 3, men der er plads til 1 GB RAM og 8 GB internt lager i det lille modul. Det skulle være nok til at afvikle 1080p-video flydende. En version af Android Jelly Bean er installeret som operativsystem. Den firkantede controller minder om Classic Controller fra Nintendo Wii.  

Ligesom Ouya har PlayJam også valgt at bruge Kickstarter til at indsamle penge til deres nye konsol. Det er gået ganske godt. I løbet af de første par dage er der allerede samlet 80.000 dollar ud af målet på 100.000 dollar, og der er stadig 28 dage tilbage, så det skulle være sikkert, at målet bliver nået, og apparatet kommer i produktion.

Den officielle pris for GameStick kommer til at ligge på 79 dollar (440 kroner), og den er dermed også noget billigere end andre konsoller. Allerede i april skulle GameStick være klar til salg.

De første eksemplarer af konkurrenten Ouya er netop sendt til Android-udviklere, og resten af kunderne kan regne med at modtage konsollen i marts. Med en pris på 500 kroner er Ouya en smulere dyrere end GameStick.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere