Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

Kinect bliver open source

Microsoft har nu frigivet en del af koden til sin Kinect-teknologi under en open source-licens.

Nu har Microsoft taget endnu et skridt for at åbne sin bevægelsesstyring Kinect for eksterne udviklere. Sidste år kom et Software Developer Kit (SDK) til Kinect og en særlig Windows-version af hardwaren, og nu har Microsoft frigivet en del af koden under en open source-licens. Der er tale om 22 konkrete stykker kode, der er skrevet i C++, C# og Visual Basic.

Samtidig har Microsoft også startet en blog for Kinect-udviklere, hvor man fremover vil bringe tips og tricks til Kinect-programmering og fortælle om teknologien og de forskellige grænseflader.

Der findes allerede en produktblog med annonceringer, nyheder og eksempler på, hvordan Kinect kan bruges i forskellige scenarier.

Softwarefirmaet fortæller, at Kinect-koden er frigivet på CodePlex, fordi man ønsker at gøre det lettere for udviklere at skabe nye applikationer til Kinect, og samtidig håber man på at modtage feedback fra udvikler-samfundet. Koden er frigivet under Apache 2.0 licensen.

Kinect-udvidelsen til spilkonsollen Xbox 360 kom i 2010 og blev hurtigt en stor succes for Microsoft.

Selskabet prøvede i starten at begrænse uofficielle "hacks", men ændrede hurtigt kurs og gjorde alt for at få hobbyprogrammører til at lave deres egne modifikationer af Kinect.

Der kom da også et meget stort antal Kinect-modifikationer, som bruger teknologien til at styre alt fra robotter til lyssværd og køleskabe.

Microsoft kom først med et udvikler-værktøj til hobby-programmører, og senere kom en kommerciel version af SDK'et.

En af ideerne er at bruge Kinect til interaktive reklamer. Kinect er blandt andet i stand til at følge brugernes bevægelser, genkende ansigter og reagere på talte kommandoer.

I det sidste års tid har der været rygter om, at Microsoft vil indbygge Kinect i bærbare computere og fjernsyn. Men det er endnu ikke sket.

Det ventes, at Microsoft inden længe vil annoncere sin næste Xbox-generation, og her vil Kinect muligvis være indbygget fra starten.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere