Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

Direktør Frank Mortensen A Gain Crayon, håber at vinde endnu flere kommunale kontrakter. Flere end 20 afgøres i løbet af den kommende tid.

Sådan vandt software-firma stor kommunal kontrakt

Softwarespecialist vandt den første kontrakt under den nye SKI-aftale.

Det er ikke prisen, men ekspertisen, der har afgjort, at A Gain Crayon har vundet en kontrakt på syv millioner kroner hos Hillerød Kommune. I modsætning til mange andre udbud blev prisen nemlig ikke vægtet mest hos Hillerød Kommune. Det fremgår af de oplysninger, om Hillerød har fremlagt efter at have tegnet en kontrakt med A Gain Crayon.

"Jeg synes, det er positivt, at Hillerød har valgt ikke kun at vægte en lav pris, men også lægge rigtig meget vægt på de ydelser, der er tilknyttet," fortæller A Gain Crayons danske direktør Frank Mortensen, som kalder det en pænt stor ordre.

Hillerød Kommune er den første kommune, som har lavet et udbud under den nye omstridte rammeaftale fra SKI (02.06).

Frank Mortensen lægger ikke skjul på, at A Gain Crayon ikke var den forhandler, der havde den skarpeste pris, og at det derfor er på grund af A Gain Crayons ydelser, at Hillerød har valgt forhandleren fremfor konkurrenterne. Han er ikke i tvivl om, at det skyldes, at A Gain Crayon har valgt at lægge vægt på rådgivning omkring Software Asset Management (SAM), hvor forhandleren har forpligtet sig til at hjælpe Hillerød Kommune med at sikre, at de har de korrekte licenser i de tre år, aftalen løber.

"Det er komplekst at finde ud, hvordan man i et samlet it-miljø har de rette licenser. Der er sammenhænge og skjulte licenser, som det kan være svært at overskue," siger Frank Mortensen og forsøger at eksemplificere det:

"Hvis man har et program, der kan køre både på en pc og på en server, er det i nogle tilfælde ikke nok at købe en licens til serveren og en licens til pc'en. Her skal man også have en licens, for at de to kan få lov til at tale sammen. En kommune i god tro køber måske kun en licens til serveren og en til pc'en men ikke den, der giver ret til, at de to taler sammen. Det er måske et basalt eksempel, men det er ofte sådan, det er."

Det er netop her, A Gain Crayon har en god vare at sælge, mener Frank Mortensen. Selv om A Gains bud på Hillerød-kontrakten ikke lå langt fra det billigste bud, er han ganske glad for kontrakten.

"Vi gør ikke noget for vores kunders blå øjnes skyld. Vi skal have råd til at ansætte de dygtige folk, der rådgiver vores kunder. Og specialister koster - det gør de indenfor alle dele af it-branchen - og det gør de også hos os," slår Frank Mortensen fast.

Udbuddet i Hillerød Kommune er kun et af mange softwareudbud hos de danske kommuner i øjeblikket. Frank Mortensen fortæller, at A Gain Crayon har sendt flere end 20 tilbud ud til danske kommuner, som skal afgøres i den nærmeste fremtid.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere